• BIST 108.392
  • Altın 143,552
  • Dolar 3,5328
  • Euro 4,1224
  • Kocaeli : 24 °C
  • İstanbul : 22 °C
  • Sakarya : 24 °C

Et, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı!

Et, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı!
Rahim Şemenoğlu tarafından kurulan Basrioğlu Piliç Çevirme, tam manası ile vatandaşların damak zevkine hitap eden bir mekan olarak dikkat çekiyor.

Basrioğlu çiftliği 1968 yılında Rahim Şemenoğlu tarafından tavuk ve tavuk ürünleri çiftliği olarak Yalova yolu 5. kilometrede, dört dönüm alan üzerine kurulmuş. Rahim Şemenoğlu 1989 yılında Marmara Bölgesi’nde ilk piliç çevirme yol üstü lokantasını açtı. Türkiye'de ilklerden olan Basrioğlu çiftliği piliç çevirme çok kısa zamanda kalitesi ve fiyatı ile adını her kesime duyurdu.

 

BABASININ ADINI VERDİ

Rahim Şemenoğlu kurmuş olduğu bu güzel mekâna babası Basri Şemenoğlu’nun adını yaşatmak için Basrioğlu adını vermiş. Bölgesinde hiç denenmemiş piliç çevirme ile bir ilke imza atan Rahim Şemenoğlu kazandırmış olduğu bu tadı halk arasında bilinen ve tescillenmiş bir marka haline getirdi. Kalitesi ve hizmeti halk tarafından tescillenen Basrioğlu kendi alanında en büyük marka olma konusunda hiç taviz vermiyor.

 

KALİTE BELGESİ VE HELAL SERTİFİKASI

Kalite konusunda standartlarını oluşturmuş olan Basrioğlu Çiftliği piliçlerini ISO standartlarında yetiştirme yapan firmalardan alıyor. Basrioğlu Çiftliği, belirtilen kriterlerde özel olarak yetiştirilen bu piliçleri müşterilerine sunuyor. Daha iyi bir lezzet için en iyisini almış olmak önemlidir. Basrioğlu'nun marka olmasının en önemli sebebi ise kalite ve hizmet anlayışından ödün vermemiş olması. Bu kalite ve hizmet anlayışı ‘ISO 22000 Gıda Güvenliği ve Yönetimi’ belgesi ve Helal Sertifikası ile onaylandı.

 

BİR BAYAN İŞLETİYOR

Körfez Mahallesi, D-100 Karayolu üzeri No: 4 Başiskele adresinde, yaklaşık bin metrekare alan üzerine 170 kişi kapasiteli olan işletmede 18 personel görev yapıyor. İzmit’e 5 dakika mesafede olan tesis piliç çevirme, ızgara çeşitleri ve tatlı çeşitleri ile hizmet sunarken, bir bayan tarafından işletilmenin de farkındalığını sunuyor.

 

BAŞİSKELE’DEKİ BASRİOĞLU PİLİÇ SAADET HANIM'A EMANET

saadet-005.jpg

Bu durumun önemine dikkat çeken işletmeci Saadet Ellibeş, “İş dünyasında bayan olmak zor, ancak güzel yanları da var. Mesela biz bayanlar işimize daha fazla sahip çıkıyoruz, daha titiz ve düzenli çalışıyoruz. Görsellik ve hijyen de bizim için ekstra önemli. Dolayısıyla her sektöre bayan eli değmeli diye düşünüyorum” dedi.

 

TAVUKTA ÖZLEDİĞİMİZ LEZZET…

 

Ben tavuk yemek için özellikle bir restorana giden biri değilim. Son zamanlar da tatsız tuzsuz, saman gibi tavuk ürünlerinden dolayı evime bile almıyorum. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Basrioğlu’na gittiğimde uzun zamandır böyle lezzetli piliç yemediğimi fark ettim. Közde pişen, nar gibi piliç çevirme gerçekten de özlediğimiz bir lezzetti. Bu lezzetin sırrı öncelikle Basrioğlu’nun İnegöl’den özel getirttiği piliçler de, yarım olarak servis edilen ve yerken ağızda dağılan çevirme hem leziz hem de porsiyonuyla oldukça doyurucu.

 

KAHVALTI DA VAR

Ayrıca sadece piliç yemek zorunda değilsiniz burada. Urfalı aşçıbaşı Menderes Kılıç, et işini iyi biliyor. Etler Balıkesir’den geliyormuş. Birbirinden lezzetli ızgara ve güveç çeşitleri denemeye değer. Sabahları kahvaltı da veriyorlar. Rize kavurmasından, pastırmalı yumurtaya, sucuklu yumurtadan, mıhlamaya, menemene kadar çok çeşit var.

 

MUTLAKA UĞRAYIN…

Öncelikle şunu söylemek isterim ki; Basrioğlu’nda tavuğa geçmeden önce mutlaka denemeniz gereken birçok lezzet var. Özellikle, pide ustası Ahmet Moğul’un elinden istediğiniz çeşitte pide, Manyas’ın manda yoğurdu, iç pilav ve kiremitte köfte yiyebilirsiniz. Yemekten sonra da mutlaka Yalova Sütlüsü tatlısını deneyin. Eğer siz de benim gibi son zamanlarda tavuk yemeyenlerdenseniz mutlaka Basrioğlu’na uğrayın derim… Rezervasyon için; 0.262 343 53 63. Haber: Berrin KELEBEK ÖZSOY

adana.jpg

kofte.jpg

kuzu.jpg

vali-009.jpg

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
donanmakentli
07 Nisan 2016 Perşembe 13:16
13:16
ben yedim piyasadaki kemik torbalarından değil baya baya et var tavukta al butu eline salla et dükülüyor süper
Diğer Haberler
  • FDN’den Değirmendere’de deniz manzaralı dubleksler19 Temmuz 2017 Çarşamba 15:40
  • Göçmen Börekçisi’nden büyük jest19 Temmuz 2017 Çarşamba 13:46
  • Gürsu’nun iş yerini Başkan Baran açtı18 Temmuz 2017 Salı 16:24
  • Gözleme Cafe’yi Baran açtı18 Temmuz 2017 Salı 16:18
  • Hyundai Assan ödüle doymuyor18 Temmuz 2017 Salı 14:59
  • Yaşar kardeşler petrol istasyonu açtı17 Temmuz 2017 Pazartesi 13:17
  • Öz Coşkunlar’dan muhteşem açılış15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:02
  • TEKZEN artık 41 Burda’da14 Temmuz 2017 Cuma 12:04
  • Büyükşehir'in reddedemeyeceği proje: Verallife İzmit Teras13 Temmuz 2017 Perşembe 15:09
  • Tekzen, 41 Burda AVM’de hizmetinizde13 Temmuz 2017 Perşembe 13:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim