• BIST 83.048
  • Altın 146,881
  • Dolar 3,7605
  • Euro 4,0391
  • Kocaeli : -1 °C
  • İstanbul : 5 °C
  • Sakarya : -1 °C

Etin en iyi yeri Özsar Kasap / Steakhouse

Etin en iyi yeri Özsar Kasap / Steakhouse
Kuşkusuz, beslenme uzmanlarının size önerdiği en önemli protein kaynağıdır et. “Beyaz et” dendiğinde tavuk, hindi, balık gibi türler akla gelirken, “kırmızı et” oldukça ayrı bir lezzet, ayrı bir damak tadıdır.

Her kırmızı et mi?

Öyle değil elbette. Her kırmızı et ne yazık ki aynı tadı vermez. Hayvanın beslenmesinden tutun da, etin kesilmesine, dinlendirilmesine, pişirilmesine kadar birçok evresi vardır lezzet alması için.

Bugün sizlere, ‘et’ dendiğinde aklınıza gelebilecek tüm güzellikleri sunan bir yerden söz etmek istiyoruz. Onlar; “Daima iyisi, bizimki en iyisi” diyerek yola çıkmışlar ve gerçekten de en iyiye ulaşmışlar çünkü…


İLK GÜNKÜ GİBİ HEYECANLI

“1968’den bu yana ailede et konuşulur” diyor Ahmet Sarı. Özsar’ın ve grubun et ve üretim sorumluluğunu üstlenmiş. Yönetim Kurulu Başkanı ise küçük kardeşi Mehmet Ali Sarı.

Özsar’ın bugünlere gelişindeki temel prensibin;

“Daha iyisini nasıl yapabiliriz” anlayışında yattığını söylüyor Ahmet Sarı. Yahyakaptan yolundaki Özsar Kasap / Steakhouse’un ikinci katında oturup, geçmişten bu yana Özsar’ı anlatırken, ilk gündeki gibi heyecanlı olduğunu görebiliyorsunuz.

 

ULAŞIM SORUNU YOK

Tertemiz, pırıl pırıl bir yer burası. Çalışanlar dikkatli, titiz ve güler yüzlü. Daha kapıdan girdiğinizde anlıyorsunuz nasıl bir kaliteye geldiğinizi.

Kapalı alanda 400 müşteriye hizmet sunabiliyorlar. Yaz ayları için bahçe bölümleri de var. Bahçede de 150 konuk yemek yiyebiliyor.

21 çalışanı var Steakhouse’un.  Kış aylarında sabah 09.00 gibi başlayan sunumları, akşam saat 22.00’ye kadar sürüyor. Yaz aylarındaki çalışma saatleri ise 08.00 / 23.00 saatleri arasında. Ulaşım sorunu yok, park sorunu yok.

Yalnızca et ızgara gibi sunumlarını düşünürdüm ben. Hamburger türü ürünleri de varmış ve kendilerine has bir damak tadıymış.


KURUTULMUŞ ET

“Kurutulmuş et” diyor örneğin Ahmet Sarı. Etin yumuşak olması için uygulanan farklı bir yöntemmiş ve et dövülmeden ızgaraya konuyormuş Özsar’da. Balıkesir ve Tekirdağ’daki üretim yerlerinden gelen etler özel bir dolapta saklanıyor, günü gelmeden de müşteriye sunulmuyormuş.

“İzmit ve Kocaeli’nin böyle bir yere ne çok gereksinimi olduğunu giderek daha çok anladık” diyor Ahmet Sarı. Müşteri ağırlamanın, insanlara hizmet sunmanın verdiği mutluluğu Özsar olarak yaşadıklarının altını çiziyor.


NE YİYEBİLİRSİNİZ?

Kaliteli bir mutfakta bulabileceğiniz her şey var. Bunu söylerken yalnızca etten söz etmiyorum. Sucuk, köfte, yoğurt, tatlı ve salataların her türünü bulabiliyorsunuz. Bu arada hemen şunu söylemeliyim; “Hibiskus Şerbeti”ni tatmadan sakın kalkmayın sofradan.

Kahvaltı seçeneklerini söylemeliyim önce. Serpme kahvaltı için ödeyeceğiniz ücret 20 TL. Sahanda yumurta, sahanda sucuk, omlet çeşitleri, menemen çeşitleri, eritme peynir ve gözleme…

Çorba çeşitleri her güne özel olarak yapılıyor. Yemek öncesi soğuk başlangıçlar; acı muammara, güveç yoğurt, kuru cacık, patlıcan salata…

Klasik burger, Steak burger, chees burger…

Izgara köfte, kaşarlı köfte, hellim köfte…

Süt dana antrikotu (200 gr.) 27 TL’ye, Özsar Steak’ı 27 TL’le, dana bifteği 19 TL’ye, tavuklu fajitayı 16, etlisini 21 TL’ye yiyebilirsiniz…

Kuzu sırt (200 gr.) ve kuzu pirzola 26 TL, kuzu madalyon 24 TL, kuzu külbastı 23 TL, kuzu tandır 19 TL, kuzu saç tava (200 gr) 21 TL…

 

Marine edilmiş ve soslu kırmızı etler;

Cafe’de Paris 37 TL, Paper soslu bonfile, Özsar special, Hardallı bohfile ve taze baharatlı bonfile 36 TL. Dana şaşlık 19, Meksika soslu daha biftek 23 TL…

Nemli ortamda 28 gün bekletilmiş Dallas steak (400-450 gr) 59 TL, T-Bone steak (400-450 gr.) 59, New York Steak (200-250 gr) 49, Clup steak (300-350 gr) 57, Dana spagetti 36 TL…

Bahçe salata 7, Akdeniz salata 8, Füme salatası 17, Sezar salatası 17, Gavurdağı salatası 12, Dana roka salatası 19 TL…

Özsar’ın bir önemli yanı da, ürünlerinin ISO 9001 ve ISO22000 (HACCP) belgeli olması.

Geniş bilgi ve rezervasyon için;

www.ozsarkasap.com /www.ozsarsteakhouse.com adreslerine tıklamanız yeterli. Röportaj Ruhan ODABAŞ

oz2-002.jpg

oz3-002.jpg

oz4-001.jpg

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
MUSTAFA YILMAZ
12 Ocak 2015 Pazartesi 17:59
17:59
HER ŞEY ÇOK GÜZEL
ANCAAAAAK SU PAHALLI 2 KİŞİ 4.5 TL
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim