Ev bahçelerimizin etrafına yeşil çit yapmaya en uygun ligustrum çeşidi

Saygıdeğer Okuyucularım;

Bu yazımda sizlerle çit bitkisi olarak kullanılan Ligustrum Ovalifolium çeşidiyle ilgili bilgileri paylaşacağım.

Ev bahçelerimizin, fabrika bahçelerinin veya park ve bahçelerin etraflarına değişik sebeplerden dolayı çit yapma ihtiyacı duyarız. Çit yapımında birçok değişik bitki kullanılmaktadır. Bu bitkilerden biri de “Ligustrum Ovalifolium” adıyla bilinen çit bitkisidir. Ligustrum, hızlı gelişen bir bitki olduğundan kısa süre içinde çit şeklini alacak duruma gelir. İstediğimiz çit boyuna geldiği zaman tepelerini keserek, iki yana doğru genişlemesini sağlarız. İstenilen genişliğe ulaştığı zaman, çim biçme makasıyla ve ya çit biçme aletleriyle sık sık çitimizi biçeriz. Biçtikçe; çitimiz daha sıklaşacak ve duvar şeklinde yemyeşil, hem de uzun ömürlü bir çite sahip olacağız.

Ligustrum çeşitlerinin içinde çit yapımına en uygun tür, Ligustrum Ovalifolium türüdür. Bunu kendimiz de yetiştirebiliriz. Yetişme şekli, çelikle olur. Çelikleri bir senelik düzgün sürgünlerden on beş veya yirmi santim uzunlukta keserek yaparız. Yaptığımız bu çelikleri dikeceğimiz yerin toprağını daha önceden hazırlayarak, dikime uygun hale getiririz. Diktikten sonra can suyunu vermeyi ihmal etmemeliyiz. Daha sonraki zamanlarda da çelikleri diktiğimiz toprağı sulayarak, kurumaması ve nemli kalmasına özen göstermeliyiz. Bu şekilde yaptığımız zaman çeliklerimiz, köklenip büyüyeceklerdir; aksi halde köklenme yapmayıp kuruyacaklardır.

Bahçe çitlerimizin yemyeşil ve en güzel olması dileğiyle; bir başka konu ve yazımda buluşmak üzere...

Saygılarımla,

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İbrahim Tınaztepe - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler