Ey Alamanya!

Bütün komuşlarımız ve Avrupa başta olmak üzere pek çok ülke ile son derece iyi ilişkiler içindeyiz!.. Ama, şu Almanya ile bir türlü anlaşamıyoruz!..

Oysa, o Almanya tarih boyunca “dost ve müttefik” olmuş! Adamlar büyük fedakarlık gösterip, Osmanlı döneminde ordumuzu eğitmişler, Deutsche Bank’tan kredi verip modern silahlarla donatmışlar, sonra “İlk Paylaşım Savaşı” na sokup o silahların nasıl kullanılacağını ameli olarak öğretmişler!

Sonra, II. Abdülhamit Han’ı “Sizi demiryolu ile Hicaz’a bağlayacağız” diye ikna edip, demiryolunun geçtiği çevrelerdeki maden arama imtiyazlarını almışlar!

Ha, bu arada bir de Türkiye haritası yapmışlar; güneyde “Kürdistan” kuzeyde “Ermenistan” olan!

Rahmetli babannem anlatırdı; “Bir hıristiyan milleti varmış, Müslüman olacaklarmış” diye! Osmanlı döneminde Almanların Müslüman olacağı palavrası hayli etkili olmuş!

Gelelim bu günlere;

Ekonomik ve teknolojik açıdan güçlü ülkelerin gözü her zaman başka ülkelerin topraklarındadır! Yaklaşımları da genellikle “dost ve müttefik ülke” sloganı ile olur! O ülkede sınai ve ticari yatırımlar yaparlar, “ülke ekonomisine katkı” yaptıkları için takdir görürler. Sonra sıra “kültür emperyalizmi” aşamasına gelir! Dil okulları, kültür merkezleri açarlar. Dillerini öğrenenlerin “ayrıcalıklı” olduğunu örnekleriyle gösterirler! Yemekleri, giyim kuşamları, müzikleri, diğer kültürel değerlerini benimsetmeye başlarlar!

1950 sonrası bu ülke, ABD’nin “Marshall Yardımları” ile tanıştı. Sonra İkinci dünya savaşına katılmış, bakım ve onarım görmüş savaş gemilerini bize kakaladılar! Yurdumuzun dört bir yanında askeri üsler kurdular! Komşumuz Irak’a o üslerden saldırdılar! Almanlar; “Biz de isteriz” dedi, İncirlikte yer aldılar! İsrail’in güvenliği için ülkemizin çeşitli yerlerinde “Patriot Füze Üsleri” kurdular! Bu üslere milletvekilleri bile giremediler!

Güçlü ülkeler bunlarla yetinmezler!

Kendi çıkarlarına hizmet edecek “ajanlar” da yetiştirirler! Aslında Büyükelçilikler ve Sefarethaneler çeşitli görev tanımları altında ajanlarla doludur! Başka ülkeler de kendi çaplarına göre başka ülkeleri takip eder, bilgi toplar, kendi ülkelerine aktarırlar!

Duruma göre, “yerli işbirlikçileri” ile kumpaslar kurarlar!

Özellikle Türk Deniz Kuvvetleri’ne kurulan kumpas, somut bir örnektir! Gemilerini ve gemi içi donanımlarını kendisi yapan Deniz Kuvvetleri, egemen güçler için büyük bir sorundu! Hallettiler!..

Ordumuzun gizli bilgilerinin toplandığı “Kozmik Odalarını” talan ettiler!

Emperyalist bir proje olan BOP-Büyük Ortadoğu Projesi’ni “Ortadoğu’yu demokratikleştirme projesi” diye yutturdular, komşularımız Irak ve Suriye’yi perişan ettller, parçaladılar! Şimdi, gözü bize ve İran’a diktiler!

Bütün bu gerçeklere kör olan gözler, şimdi mi uyandı?

Dış Politika uzmanları, deneyimli Büyükelçileri ve uzmanları “monşerler” diye aşağılayarak, her önüne gelene kabadayı narası atarak dış politikada söz sahibi olunacağını sandılar!

Dış politikada söz sahibi olmanın yolu; “Eey İsrail, Eeey Almanya” diye kafa tutmakla olmuyor!

Bilim ve teknolojide ileri adımlar atacaksın; bunın için eğitim düzenin bilime ve teknolojiye dayanacak.

Ekonomik açıdan güçlü olacaksın; saman bile ithal eden ülke utancını yaşamayacaksın!

Askerinin, Polisinin kimyasıyla oynamayacaksın; Polis’te “Esadullah Timi” ya da askerde “Fetocu” olmayacak! Polis, her vatandaşına eşit muamele yapacak.

İşe girişlerde “torpil ve hile” yapmayacaksın; eğer “kul hakkı” yemekten uzaksan!

Muhalefeteine saygı duyacaksın; eğer gerçekten demokrasi ve Hukuk Devleti istiyorsan!

YARGI’da “siyasal baskı” kurmayacak, ADALET terazisi ile oynamayacaksın!

İnsanlarını “kindar” değil, “hoşgörülü” olmaya, ULUSAL BİRLİĞİ sağlamaya çalışacaksıın.

İşte o zaman korkmayacaksın; seni ne yabancıların casusları ne de içimizdeki işbirlikçileri yıkamaz!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler