Fabrika direnişinde olay: Sendika başkanı ve birçok işçi yaralı

Çevik Kuvvet ekiplerinin sert müdahalesi sonucu Birleşik Metal-İş sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı....

Çevik Kuvvet ekiplerinin sert müdahalesi sonucu Birleşik Metal-İş sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kartepe Suadiye’de bulunan D.S.C otomotivde işten çıkarılan 25 işçi sabah saatlerinde fabrika önüne gitti. İşçilere Birleşik Metal-İş sendikası yöneticileri de destek verdi. Sendika üyesi olarak işe geri dönmek istediklerini söyleyen işçiler, işveren tarafından yeni alınan işçileri fabrikaya sokmadı. Sabah 07.30 sıralarında fabrika servislerinin önünü kesen işten atılmış işçiler, servislerin fabrika içine girmesini engelledi ve polisin müdahalesine rağmen kalkmadı. Yeni işçiler ikna edilerek geri gönderildi. Ancak, bir serviste bulunan işçiler çevik kuvvet ekiplerinin gözetiminde fabrikaya alındı. Bu sırada yine fabrika kapısı önünde arbede yaşandı. Çevik Kuvvet ekipleri bu sırada direnişteki işçilere ve sendika yöneticilerine müdahalede bulundu.

GERİ ALINANA KADAR DİRENECEĞİZ
Yaşanan arbedenin öncesinde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Hami Baltacı, işyerinde kötü koşullara ve asgari ücretle çalıştırılmaya karşı sendikalarında örgütlenen işçilerin işten atıldığını kaydederek, şunları söyledi: İşten çıkartılanlar geri alınana kadar burada direneceğiz. Yeni işçiler için tespit istedik. İşçiler zor şartlarda köle gibi çalıştırılıyor, düşük ücretler veriliyor dedi. İşçiler adına konuşan Mehmet Yılmaz ise kolluk kuvvetlerinin tavrını eleştirerek, “Fabrikayı kriz döneminde ayakta tuttuk, var ettik. Ama her zaman köle muamelesi gördük. Şimdi haklarımızı istiyoruz” diye konuştu.

SENDİKA BAŞKANI DA AĞIR YARALI
Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi sonu fabrika önünde arbede yaşandı. İşçiler ve yöneticiler polisin müdahalesine karşılık verince olaylar büyüdü. Olay yerinde bulunan Birleşik Metal-İş sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı’da arbedenin arasında kaldı. Hami Baltacı çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle olay yerinde yaralandı. Hami Baltacı olay yerinde bulunan işçiler tarafından önce Suadiye Sağlık Ocağına kaldırıldı. Hami Baltacı burada fenalaşınca Kocaeli Devlet Hastanesine götürüldü. Hami Baltacı’nın ilk tetkiklere göre kaburgalarında zedelenme olduğu, kafasından da darbe aldığı öğrenilirken Baltacı’nın tedavisine hastanede devam ediliyor. Hami Baltacı’nın polise karşı dava açacağı öğrenilirken sendika yöneticileri de hastanede başkanlarını bekliyor.

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR
Hami Baltacı’nın tedavisine devam edilirken bazı işçilerin de yaralandığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Yaralı işçilerin ve yöneticilerin dışındaki direnişçilerin fabrika önünde direnişe devam ettiği öğrenilirken fabrika önünde gergin bekleyiş devam ediyor. Sendika genel merkezinden de bazı yöneticilerin ilimize gelip Hami Baltacı ve işçilere destek verecekleri öğrenildi.

#

24 Şub 2011 - 11:02 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.