Faruk Bostan'dan disipline sevk belgesi açıklaması

MHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Faruk Bostan MHP Kocaeli yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilmişti. MHP İl Başkanı Aydın Ü...

MHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Faruk Bostan MHP Kocaeli yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilmişti. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü geçtiğimiz günlerde, Bostan’ın Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olmadığını açıklamıştı. Ünlü Bostan’ın üye olmadığını iddia ederken YSK’da Bostan MHP üyesi gözükmesi akılları karıştırdı. Parti üyesi olmayan bir kişinin tedbirli disipline sevk edilmesi ise de oldukça düşündürücü. Siyasi Partiler Kanununda tedbirli disipline sev edilen kişiler, üyesi bulundukları partinin amblemini kullanması yasaklanıyor lakin kongrelerde aday olmaları engellenemiyor.  Faruk Bostan’ı önce tehditle ardından tedbirli disiplinle yıldırmak isteyen MHP yönetiminin neden böyle bir tavır sergilediği ise ayrı bir tartışma konusu.  MHP Genel Merkezi’nin Kocaeli’nde yaşanan bu gelişmeleri nasıl değerlendirdiği merak edilirken, Faruk Bostan'a disipline sevk belgesi ulaştı. Bostan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.


"ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bostan şunları söyledi: MHP Kocaeli il başkan adaylığı süreciyle ilgili partime hizmet etme amacıyla il başkan adaylığımı beyan ettim ancak partimizin il disiplin kurulunun almış olduğu karar gereği aday olamayacağım şahsıma tebliğ edilmiştir kongreye hazırlandığımız arkadaşlarımızla istişare ederek ülkücüyü ülkücüye hasım etmemek amacı ile il başkan adaylığından feragat ettiğimi bildiririm bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada partimin ve teşkilatımın emrindeyim."

 

"HAKKIMIZDA HAYIRLISI"

Faruk Bostan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda şu ifadeleri kullandı;"Herkes Kendine Yakışanı Yapar. Kongreye 1 gün Kala bu Karar 'ı almak ŞIK olmadı. Bu Süreçte Desteğini Esirgemeyen Kocaeli Kamuoyuna , Ülkücü Arkadaşlarıma , Basın Emekçilerine çok teşekkür ederim. Allah hakkımızda Hayırlısını versin."

faruk-bostan-disiplin-mhp-kocaeli.jpg

#

20 May 2017 - 13:01 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.