Fikri Işık: 4+4+4, imam hatiplerin önünü açtı

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği’nin 14. Olağan Genel Kurulu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla  gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başk...

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği’nin 14. Olağan Genel Kurulu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla  gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Sebahattin Yamak tekrar başkan seçildi. KİHMED’in 14. Olağan Genel Kongresi Uluslararası Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Geniş katılımla gerçekleştirilen kongrede salon adeta dolup taşarken toplantının teması “Samimiyetle, İstikamet Üzere” olarak belirlendi.

 

YOĞUN KATILIM

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,  AKP Milletvekilleri Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraçi, MÜSİAD Başkanı Celal Ayvaz, Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez,  KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, KOGACE Başkanı Çetin Gürol, Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve çok sayıda imam hatip lisesi mezunu katılım gösterdi.

bakan-(1)-001.jpg

OKULLARIN SAHİBİ MİLLETİN KENDİSİDİR

Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, “Hiçbir dünyevi beklentisi olmadan İmam Hatipleri kuran ve bugünlere getiren herkese çok teşekkür ediyorum. KİHMED’i bugünlere getiren tüm isimlere şükranlarımı sunuyorum. Kongremizin teması “Samimiyetle,istikamet üzere” dir. İmam hatipler kutlu mücadelenin en güzel örneğidir. Bu ülkenin hangi badireleri atlattığını görmek isteyenlerin imam hatiplere bakmaları yeterli olacaktır. Bu okulların her bir tuğlasında alın teri ve inanç vardır. Bu okulların sahibi milletin kendisidir. Kimi çevreler bu okulları karalamaya çalışmaktadır. Bu kampanyayı yürütenler milletin inancıyla problemleri var” şeklinde konuştu.

bakan-(2)-001.jpg

BİZ ADALETTEN YANAYIZ

“Son zamanlarda bizlere bazı yakıştırmalar yapılmakta” diyen Yamak, “Bilsinler ki bizlere ayrıştıran değil birleştiren bir yapının temsilcileriyiz. Biz haktan, ümmetten adaletten tarafız. Bunu anlamayanlara, Bizim adımız kimi zaman Muhsin Yazıcıoğlu olur, kimi zaman adımız Necmettin Erbakan olur, kimi zaman Recep Tayyip Erdoğan olur. Bizler bu toprakların aşığıyız” ifadelerini kullandı.  Yamak ardından hazırladıkları 6 maddelik manifestoyu katılımcılara okudu.

 

İMAM HATİPLİLİK MİLLETİMİZİN MAYASIDIR

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Veysel Başar, “İmam hatip davası çok hayırlı bir yol üzerine yola çıkmıştır. İmam hatiplilik sadece bir eğitim veren kurulun mücadelesi değildir. İmam hatip şuuru aslında insanlığın kendi özüne çeviren bir davanın adıdır. İmam hatiplilik milletimizin mayasıdır. Kutup kurumlar vardır, onlara bakarsınız kendiniz güvende hissedersiniz. İmam hatip mektepleri böyle kurumlardır. Bu davaya emek veren kıymetli büyüklerime şükranlarımı sunuyorum” şekliden konuştu.

bakan-(3)-001.jpg

İMAM HATİPLER ARTTIRILMALI

Başar’ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “STK’lar içerisinde KİHMED gerçekten son derece önemli. Biz de büyükşehir belediyesi olarak STK’lara destek oluyoruz. İmam hatip liselerinin arttırılması noktasında biz de destek veriyoruz. Yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

KİHMED SİYASETÇİLERE YOL GÖSTERDİ

Özak’ın ardından söz alan AKP Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “KİHMED Sadece bir aidiyet derneği olmakla kalmadı. Eğitim meselesine katkı vermek için de çalıştı. Kihmed daima siyasetçilere yol gösterici oldu. Buna ihtiyacımız var. Birlikte eğitimi daha nitelikli hale getirmeye ihtiyacımız var. Topluma değer katan çocuklar yetiştirmek hepimizin ortak hedefi. İmam hatip liselerinin yolu açıldı. Hepimizin hayali olan güçlü Türkiye ideali noktasında ihtiyacımız olan nesli yetiştirmeliyiz” dedi.

 

DİNİ TAHSİLDE CİDDİ SORUNLAR YAŞANDI

Yılmaz’ın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Cemiyetçilik zordur. Bütün KİHMED başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kainatı yeni şeyler öğrenerek insanlara anlatma alışkanlığımızdan uzaklaştığımızda üstünlüğümüzü kaybettik. Din ve ilim toplumların yerini belirlemedeki fonksiyonlarını kaybedince toplumlar geri kalmaya mahkum oldular. İlmi ve dini değerleri ülkelerin hedeflerine yönelmede önemli gören toplumlar büyük mesafe kat etti. Osmanlı’nın son döneminde medreseler içi boş hale getirildi. 1929-1948 yılları arasında dini tahsilde ciddi sorunlar yaşandı. 1948 yılına kadar din eğitimi devletin resmi kurumlarında bulunmadı. 1948’te halk ciddi tepki koymaya başladı” dedi.

divan-009.jpg

DİNİ TEDRİSATTA BOŞLUK VARDI

1950’de demokrat Parti iktidara gelince İmam Hatiplerin açıldığını ifade eden Işık, “Özellikle Necmettin Erbakan hocamızı şükranla anmak zorundayız. 1997 yılındaki 28 Şubat süreciyle okullar ağır bir darbe aldı. Dini eğitim de ağır bir darbe aldı. Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın anıdır. AK Parti iktidarıyla birlikte imam hatipler üzerindeki baskı adım adım kaldırıldı. En son 4+4+4 sistemiyle imam hatiplerin önü tamamen açılmış oldu. İmam hatip liselerinin varlığı buradan mezun olan her gencin imam olması için değildir. Dini tedrisatta boşluk vardı. Birçok okulu halk kendi parasıyla yaptı. Geçmişte imam hatiplere yönelik ayrımcılık yapıldı. İhtiyaç olan yere imam hatip açacağız” şeklinde konuştu.

 

GÜÇ ELİMİZDEYKEN ADALETLİ DAVRANALIM

İhtiyaç olmayan yere imam hatip açmayacağız” diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Halk talep ediyorsa, ihtiyaç varsa o ihtiyacı karşılamalıyız. Bu ülkenin sorunu sadece imam hatip sorunu değildir, en büyük sorun eğitim sorunudur. Olaya Türkiye’nin eğitim sorunlarına getirilmesi gereken köklü çözümler olarak bakın. Gelişmiş bütün eğitim sistemlerinde en önemli şey değerler eğitimidir. Biz de değerle eğitimi neredeyse yok gibi. Bizim değerler eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Bu imam hatipte yetişirse kendi alanında başarılı olacak. Kim hangi alanda çalışırsa çalışsın iyi insan olmak en temel hedefimiz olmalı. İyi insan, vatansever, milliyetçi, kendi değerlerine sahip insan demektir. Bizim adalet diye bir önceliğimiz olmalı. Güç elimizdeyken adaletli davranmak daha önemlidir. Selin BECER

 

KİHMED YÖNETİM KURULU

Sabahattin Yamak, Abdulkadir Akkuzu, Adem Acar, Adem Engin, Adem Günay, Adil Yıldırım, Ahmet Dinçay, Ali Bilgi, Ali Küçükkeskin, Ali Özdemir, Arif Yıldırım, Bilal Solaoğlu, Bilal Okur, Batuhan Özmen, Bülent Güneş, Cumhur Kadıoğlu, Durmuş İmat, Enis Başarhan, Ensar Yılmaz, Ercan Bayrak, Ercan Tezcan, Fahrettin Alp, Fatih Dizdar, Fatih Karaçoban, Fatih Tiryaki, Fazlı Çelebi, Hamza Kırmızı, Harun Bingül, Hüseyin Kanca, Hüseyin Karadere, Hüseyin Yeşildağ, İbrahim Atalay, İbrahim Ethem Akbuğa, İbrahim Tosuner, İbrahim Yılmaz, İsmail Kutluca, Kamil Kalyoncu, M.Alaattin Eybek, M.Fatih Köktürk, Mahmut Kıldize, Mehmet Erenoğlu, Mehmet Ergüney, Mehmet Şişman, Muhammed Acar, Muhammet Yıldırım, Muhammet Uzun, Muharrem Bozkurt, Murat Batmaz, Mürsel Kocatahtacı, Naci Kazak, Nebi Karakoyun, Oğuzhan Türkmen, Ömer Ataç, Ömer Bahadır Özyılmaz, Önder Çolak, Ramazan Doğan, Recep Kartal, Resul Temel, Enes Rıfat Özdemir, Salim Ceviz, Selçuk Çalık, Selim Fındık, Seyfullah Argun, Suat Yelkovan, Şener Meral, Şinasi Özer, Veysel Özkarhan, Yavuz Altınışık, Yusuf Kaçar, Yusuf Sami Saraç, Yusuf Yüksel, Ziyaulhak Sarıgül, Müzayyen Ocaklı, Fatoş Yürümez, Hümeyra Derin, Elif Beyza Dizdar, Rabiya Çelik, Ayfer Avcılar, Beyza Nur Karaaslan, Dilanur Çağlayan, Zeynep Ünlü,Rabia Pekuz, Nuran İmat, Merve Kadıoğlu, Mine Gökdağ, Münevver Kar, Öznur Karal, Hacer İlik.

#

22 Eki 2017 - 13:21 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Mehmet - 4+4+4 İmam hatiplerin önünü açtı diyor bakan doğrudur neden çünkü çocuk aklı başına gelmeden imam hatibe kayıt yaptırılıyor ama eski sistemde 15 yaşına gelmiş çocuğu imam hatibe gönderemiyorsun gitmiyor küçük yaşta neyin ne olduğunu bilmeden koyun gibi gidiyor onların istediğide bu koyun nesiller yetiştirip iktidarda kalmak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 13:21
01

Hasan - Gelişmiş ülkelere bakın papaz okullarımı var kilise kendi bünyesinde yetiştiriyor her dalda branşlaşma var çocuk elektrik mühendisi fizik mühendisi olacaksa eğitimi teknik liseden başlıyor bizde önce imam ol sonra ne olursan ol bakın imam okullarına her dalda geriler biz fen lisesi açacağımıza imam hatip okulu açıyoruz sanki bu ülkenin imam açığı varmış gibi ondan sonra neden Müslüman ülkeler niye geri kalıyor diye hayıflanırız Müslümanlar hıristiyan ülkelerine gire bilmek için denizde can verirler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 13:21