Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı oldu!

65. hükümetin kabinesinde revizyona gidildi. Yeni isimleri Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıld...

65. hükümetin kabinesinde revizyona gidildi. Yeni isimleri Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Saat 12.20'de başlayan görüşme yaklaşık 1 saat 50 dakika sürdü. İki ismin yaptığı görüşme sonrası, 65. hükümetin kabinesinde yer alan isimlerin bazılarında değişikliğe gidildi.

 

ÜÇÜNCÜ BAKANLIĞI

65. hükümetin yeni kabinesinde; son olarak Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüten Fikri Işık yeniden yer aldı. Nihat Ergün’ün ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Işık, daha sonra yapılan değişiklikle Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmişti. Bu sırada bakanlıktaki ilk sivil özel kalem müdürünün atamasını yapan Işık, sosyal açıdan da farklı bir bakanlık süreci geçirmişti.

 

IŞIK, BAŞBAKAN YARDIMCISI

Fikri Işık, Kandıralı şehit Piyade Üsteğmen Serkan Çakal'ın oğlu 9 yaşındaki Metehan ve Gölcük şehit Astsubay Ömer Burak Öğüt'ün çocukları Berk ve Bora Öğüt için makam aracını tahsis ederek örnek bir davranış sergilemişti. Dün yapılan değişiklikle kabinedeki görevi değişen Fikri Işık, Başbakan Yardımcılığı’na getirildi.

 

6 İSİM LİSTEDEN ÇIKARILDI

Öte yandan eski kabinede yer alan bakanlar Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Mehmet Müezzinoğlu, Akif Çağatay Kılıç, Faruk Çelik ve Nabi Avcı yeni Bakanlar Kurulu’nda yer almadı. Kabineye yeni giren isimler, Abdülhamit Gül, Jülide Sarıeroğlu, Osman Aşkın Bak, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Ahmet Demircan oldu. Fikri Işık’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı olan diğer isimler şöyle: Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu oldu.

 

BAŞBAKAN’DAN BAŞARI DİLEĞİ

Yeni Bakanlar Kurulu’nun hayırlı olmasını dileyen Başbakan Binali Yıldırım, “Bu değişiklikle beraber 15 bakanımız aynı görevini sürdürecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak. 6 bakanlar üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler. Bakanlar Kurulumuzun 11 üyesinde ya yer değişikliği ya da görev değişikliği gibi bir sonuç ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar görev yapan değişiklikle birlikte görev almayan, görevini tamamlayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

İŞTE YENİ KABİNE:

Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

AB Bakanı Ömer Çelik

Sanayi Bakanı Faruk Özlü

Çalışma Bakanı Jülide Sarı Eroğlu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Dak

İçişleri Bakanlığı: Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakın Nurettin Canikli

Sağlık Bakanı Mehmet Demircan

Kültür ve Turizim Bakanı Numan Kurtulmuş

Tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba

 

Fikri Işık kimdir?

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AKP Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AKP İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AKP’den Kocaeli Milletvekili seçildi.

2007-2013 yılları arasında AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi.

ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor. Kabinede ilk olarak 26 Aralık 2016 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Fikri Işık, daha sonra 24 Mayıs 2016 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’na atandı. Işık, son olarak Başbakan Yardımcılığı’na getirildi. Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

#

19 Tem 2017 - 15:33 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Gebzeli - Fikri bi dahaki değişimde kabine dışinda kalacaktır garanti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 15:33
01

erol demirbek - hakkı başbakanlıktır . bakanlıktan başbakan yrd. lığı iyi olmamış .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 15:33