Fikri Işık: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak!

Kocaeli Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit ve Gazi yakınlarına Ramazan ayı münasebetiyle The Ness Oteli’nde iftar yemeğ...

Kocaeli Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit ve Gazi yakınlarına Ramazan ayı münasebetiyle The Ness Oteli’nde iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katılım sağladı. İftar öncesi konuşma yapan Bakan Işık, terörle mücadele mesajları verirken “Mücadelemizi ta ki Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik hiç kimse yan gözle bakamaz hale gelene kadar sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra ordumuzu da güçlendirmeye çalışıyoruz. Milli Savunma Üniversitemizin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için 5 bin 200 öğrenciye ihtiyacı vardı, şimdiye kadar 305 bin gencimiz başvuru yaptı” dedi.

 

KENT PROTOKOLÜ İFTARDA

520 kişiye verilen iftara Milli Savunma Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EDOK Komutanı Metin Gürak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz Genel Koordinatörü Çetin Gürol, çok sayıda STK temsilcisi ve şehit ve gazi aileleri katılım sağladı.

 

BİZLERİ YANINIZDA HİSSEDİN

Programın ilk konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Valimize hepininiz adoına bizi bir araya getirdği için teşekkür ediyoru. Şehitler ve gaziler başımızın tacı, ülkemizin bereketi. Onların kıymetli eşlerini ağırlamak çok önemli. Devlet ve millet olarak gazilerimizi de şehit ailelerimizi de bağrımıza basıypruz. Türkiye'nin kaderi Anadoluya ayak bastığımızdan beri saldırılarla karşı karşıya geldik. Ülkemiz ne kadar güçlü olursa, bu saldırıları atlatabiliriz. Milli beraberberliğimiz, kardeşliğimiz herşeyin önündedir. Ülkemizin güzel insanlarına değer veriyoruz. Bizi hep yanınızda hissedin. En küçük olayda çekinmeden bizlere gelebilirler. Çekinmeden arayabilirler. Sizlerin yanınızda olmak bizler için büyük bir onur. Ülkemizde huzur ve güven ortamının olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

SİZLERE MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Daha sonrasında söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Canlarıyla bu vatanı bize emanet eden ve emanet ettikleri bu devleti daha ileriye götürmek zorunda hissettiğimiz aziz şehitlerimizin manevi varlıklarıda bizlerle. Şehitler, Allah'ın seçtiği özel kişilerdir. Bir dualı millet olarak geleceğe yürüyüşümüze devam ediyoruz. Hayatını seve seve fedan tüm şehitler ölümsüzlerdir. Sizler onların bizlere emanetlerisiniz. Sizlerle birlikte olmak en büyük şeref ve onurdur. Kapımız her zaman sizlere açıktır. Kahraman ve onurlanan gazilerimizin yerleride bizler için çok ayrıdır. Gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Devletini korumak için canını seve seve feda eden bu kahramanlar sayesinde kıyamete kadar Türk milleti var olacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Milletin kendi değerleriyle yaşayabilmesi için canlarını, gözlerini kırpmadan feda eden şehitlere olan borcun ne yapılırsa yapılsın ödenemeyeceğini vurgulayan Işık, "Onlara layık olmanın en önemli, öncelikli yolu; şehadet değerlerine sıkı sıkı bağlı kalmaktır. Biz bu şehadet değerlerine bağlı kalmak için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

"10 BİN 564 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Şehitlerin kanını yerde bırakmadıklarını, 35 yıldır terörle mücadele tarihinde en yoğun mücadelenin yapıldığı dönemde olduklarını belirten Bakan Işık, "Her bir şehit haberi yüreğimizi dağlıyor. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki verdiğimiz hiçbir şehidin kanı yerde kalmıyor, kalmayacak. 23 Temmuz 2015’ten bugüne kadar o hain terör örgütünün Ceylanpınar'da 2 polisimizi evinde, yatağında şehit ettiği günden bugüne kadar verilen amansız mücadelenin sonucunda bugüne kadar 10 bin 564 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

 

YOĞUN GAYRET GÖSTERİYOR

Hiçbir hainin bu ülkede emeline ulaşamayacağının altını çizen Bakan Işık "Allah'a hamdolsun bu mücadelede askerimiz, polisimiz, jandarmamız, köy koruyucularımız, güvenlik güçlerimiz, devletimizin bütün birimleri tam bir seferberlik içerisinde hareket ediyor. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Ta ki Türkiye Cumhuriyeti’ne hiç kimse yan gözle dahi bakamasın... Bir taraftan içeride terörle mücadelede bu yoğun seferberlik sürdürülürken, diğer tarafta da sınırlarımızın dışında Türkiye’ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için askerimiz yoğun gayret gösteriyor" açıklamasında bulundu.

 

"TÜRKİYE, DÜNYADA EN ÇOK TERÖRLE MÜCADELE EDEN ÜLKEDİR"

Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sonuçlandığına dikkati çeken Bakan Işık, "Bu harekat kapsamında da özellikle 3 bin 563 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Aslında Türkiye; şu anda dünyada, hem PKK terörüne hem DEAŞ terörüne hem diğer terör örgütlerine karşı en fazla mücadele eden tek ülkedir. Bu mücadeleyi de Allah'ın izniyle kararlılıkla sürdüreceğiz" İfadelerine yer verdi.

 

ÇALIŞMALARIMIZI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Şehitlere layık olmak için büyük bir seferberlik anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Işık, "Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda sergilediğimiz silahlarımız, mühimmatımız ve teçhizatlarımız dostlarımıza büyük bir güven verdi. Düşmanlarımızda da çok büyük bir korku oluşturdu. Türkiye'nin artık o eski Türkiye olmadığını herkes bir kez daha gördü. Türkiye'nin artık, silah ambargosu uygulandığı zaman 'Biz ne yaparız, birisi şu silahı vermezse, şu mühimmatı vermezse ordumuz hareket edemez.' denilen bir Türkiye olmadığını Allah'a hamdolsun herkes gördü. Bu yöndeki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

FETÖ OPERASYONU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değinen Bakan Işık "15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimini bu asil millet, göğsünü o kurşunlara siper ederek, tankların önünde durarak, altına yatarak, üzerine yağdırılan bombalara meydan okuyarak Allah'ın izniyle etkisiz hale getirdi, bertaraf etti. 15 Temmuz, bir kez daha gösterdi ki Türkiye'de mücadele etmemiz gereken terör örgütü sadece PKK, PYD, YPG, DEAŞ veya diğer aşırı sol örgütler değil. Aynı zamanda FETÖ terör örgütü de bu milletin bekasına, bu ülkenin geleceğine kasteden hain bir terör örgütüdür. Bundan dolayı da büyük bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu vesileyle, peygamber ocağı dediğimiz, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızan hainleri tek tek bulup temizliyoruz. Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinden 7 bin 800'ün üzerinde kişiyi bu örgütle irtibatı ve iltisakı olduğu gerekçesiyle uzaklaştırdık" dedi. Serkan BORLAK

MILLI SAVUNMA BAKANI FIKRI ISIK, KOCAELI VALILIGI'NIN SEHIT VE GAZI AILELERINE VERDIGI IFTARA KATILDI. FOTOGRAF-FARUK KIYAK-IZMIT-DHA

MILLI SAVUNMA BAKANI FIKRI ISIK, KOCAELI VALILIGI'NIN SEHIT VE GAZI AILELERINE VERDIGI IFTARA KATILDI. FOTOGRAF-FARUK KIYAK-IZMIT-DHA

#

29 May 2017 - 09:00 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.