Filinta’dan müthiş sezon finali

Boris ve Mustafa’nın aksiyon sahneleri,  Süreyya’nın bıçaklanması  ve finaldeki Kadılık binasının patlama sahneleri olay yarattı. Gecenin sürprizlerin...

Boris ve Mustafa’nın aksiyon sahneleri,  Süreyya’nın bıçaklanması  ve finaldeki Kadılık binasının patlama sahneleri olay yarattı. Gecenin sürprizlerinden biri ise yapımcıların ve senaristlerin de ilginç karakterlerle izleyenlerin karşısına çıkması oldu…

 

Mustafa ve Boris’in olay dövüş sahnesi!

Yönetmenliğini Gökhan Erkut’un yaptığı, senaryosunu Altuğ Küçük’ün kaleme aldığı ‘Filinta’da dün gece, Mustafa’nın (Onur Tuna) ailesini katleden Boris’ten (Serhat Tutumluer) intikam almak üzere karşısına dikildiği ve karşılıklı balta ve kılıçla düello yaptığı sahneler, gecenin en sert, ilgi çeken ve kıyasıya mücadelenin olduğu sahnelerdi. Fakat Mustafa, Boris'le  kavga ve konuşmalarına şahit olan Lara'yı karşısında görünce, aşkının gözüne bakarak bu cinayeti işlemekten vazgeçti. Boris ise intikamın acı yenilgisini içinde yaşadı. Ve gerçekleri öğrenince Mustafa ile evi terkedip giden kızının bir gün onu anlayacağı umudunu yaşıyordu. Bu müthiş kıyasıya kavga sahnesiyle Serhat Tutumluer ve Onur Tuna oyunculuklarını konuşturdular.   

 

 Aksiyon sahnelerine Dusan Hyska’nın eli değdi

Filinta’nın başlangıcından bu yana Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahnelerine eli değen, Spider Man’in aksiyon sihirbazı Dusan Hyska, sezon finali sahneleri için İzmit’e geldi.. Titanic, Er Ryan’ı Kurtarmak ve Spider Man gibi birçok Hollywood yapımının “second unit” uzmanı alanının dünya starı olan Hyska, başlangıcından bu yana ekibin bir parçası olarak Filinta ekibini final sahnelerinde de yalnız bırakmadı. Mustafa ve Boris arasındaki müthiş aksiyon sahnelerinin yanı sıra, finaldeki bombalı patlama aksiyon sahnesinin çalışmalarının mimarlarından olan Hyska, Türkiye’de dünya sektörüyle yarışacak muhteşem sahnelere eli değen ünlü isimlerden…

 

 Mustafa’nın Lara’ya evlilik teklifi

Dün gece sezon finalinin en romantik sahnelerinden biri de Mustafa’nın Lara’ya evlilik teklif ettiği sahneler oldu. Lara, babası hakkında duyduklarıyla hayal kırıklığı uğradı ve  Mustafa ile birlikte evi terk ederek Kadı Gıyaseddin’in evine yerleşti. Mustafa ile uzun zamandır ayrılık yaşayan Lara, tüm bu olanlardan dolayı çok üzülür. Ve sonunda beklenen teklif gelir… Mustafa, ona evlilik teklifinde bulunur. Mustafa’nın ‘Seni gördüğüm andan itibaren kalbim senin oldu Lara... Her türlü meşakkate senin o güzel yüzünü görerek galip geldim. Her gece senin gözlerinin üzerine gözlerimi kapadım. Sen benim güneşim, ayım, sen benim nefesimsin. Lara biliyorum, hiç müsait bir zaman değil ama, başka bir mevzu araya  girmeden...’ der. Lara ise konuşmanın devamında Mustafa’nın sözünün nereye geldiğini anlar ve ‘Evet...’ der. Buna inanamayan Mustafa, ‘Ne? diye sorar.. Lara ise ‘Evet... Sen benim kalbim, sen benim doğum, sen benim batım, sen benim pusulamsın. Sensiz ben kaybolup gitmiş bir ruhum sadece...’  diyerek  teklifi kabul eder.. İkilinin Kadı Gıyaseddin’in evindeki bu sahneleri oldukça romantik anlara tanıklık etti. Ve bu konuşmanın sonuna gelen Kadı Gıyaseddin ve can arkadaşı Ali mutlu ana tanıklık ederler ve Ali gözyaşlarına hakim olamaz.  

 

 Kadı Gıyaseddin’in Padişah’la işbirliği

Geçtiğimiz bölüm mührünü ve Kadılık makamını terk ettiğini söyleyen Kadı Gıyaseddin’in (Mehmet Özgür) aslında Padişah’ın kendisi için verdiği özel bir görevle istifa ettiği öğrenildi. Ve Boris’in evini basıp onunla kavga eden Mustafa ve  Ali’de zabitlik görevinden uzaklaştırılarak, Padişah’ın emriyle, Kadı Gıyaseddin’in yeni  görev ekibine dahil olacağı ortaya çıktı.

 

 Anita babası tarafından kurtuldu, Vivian öldü

Dün gecenin bir diğer çarpıcı sahnelerinden biri de, Anita von Wilheim’in (Wilma Elles), babası Kurt Wilheim (Ahmet Somers) tarafından hapisten kurtarılma sahnesiydi. Kurt Kanunu ve Vali gibi yapımlarda izlediğimiz Bursa Devlet Tiyatrosu kökenli usta oyuncunun yer aldığı Kurt Wilhelmm karakteri olarak izlediğimiz Somers, Filinta’nın dün geceki bölümünün sürpriz konuk oyuncularından biri olarak başarılı sahnelere  imza attı. Kızını  hapiste ziyaret eden ve önce onu orada bırakan baba Wilheim, daha sonra hamile olduğu için kızını oradan kurtardı. Fakat kendisini hayal kırıklığına uğratan kızının yanı sıra sadık hizmetkarı Vivian’ın hatalarını affetmediği için onu alnının ortasından vurdu. Bir bölüm gelerek, 15 bölüm Filinta kadrosunda yer alan ve Vivian karakterine başarıyla can veren , Alona Kral, dizinin  sezon finalinde ekipten ayrıldı.

 

 Naz Elmas’tan Filinta’ya veda

Dizide Azize karakterini üstlenen Naz Elmas da, dizinin sezon finalinde ayrılan oyuncular arasında. Finalde, rolü gereği Esat Paşa’yla olan aşk hikayesi sonrası, emrinde çalıştığı Boris Zaharyas tarafından affedilmeyen ve kaçırılan Azize’nin sonu, Rıza tarafından oldu. Esat Paşa’nın kanatları altına girerek Sarayda kendine yer edinen Rıza, kendi menfaatleri için Azize’yi öldürdü. Esat Paşa’nın Azize’yi bulması için görevlendirdiği Rıza, genç kadını kaçırdıkları yeri buldu. Fakat Azize’nin Esat Paşa ile kaçacağını öğrenen Rıza, bu kaçışın kendi güvenliğini sarsacağı korkusuyla onu öldürdü.  

 

 Yapımcılardan ve senaristlerden oluşan konuk oyuncu sürprizi…

Filinta’nın sezon finaline imzasını atan diğer isimler de ES Film’in yapımcıları ile senaristleri oldu.  Dizinin yapımcıları, rol gereği Köpekçi Hasan Baba’yla (Selim Gürata) karşılıklı hasbihal eden talebeler olarak görünürken, dizinin senaristi Altuğ Küçük, Boris Zaharyas’ın bağlı olduğu Yüce Meclisteki sadık adamlardan, Ümit Saat ise Azize’yi kaçıran adamlardan biri olarak dün akşam boy gösterdi. Dizinin bu sahneleri, Filinta fanları tarafından Sosyal Medyada en çok paylaşılan karelerden oldu.

 

 Boris’i mecbur bırakan acı dolu kararı

Filinta’nın sezon finaline damga vuran olayların en önemlilerinden biri de iplerinin bağlı olduğu Yüce Meclisin Boris’e verdiği emirdi. Boris’in Kadılık Binasını patlatması için, binaya barut gönderilmesini emreden Yüce Efendi’ye karşı çıkamamak Boris’i derinden sarstı. Çünkü bu kararın içinde kızı Lara da vardı. Ve Yüce Meclis bu karara karşı çıkmamasını, hayattaki en önemli şeyin, aldıkları kararlar olduğunu bir kez daha ona hatırlattı. Ve bu sahne Boris’in acı içindeki çöküş sahnelerinden biri olarak geceye yansıdı.

 

 Ali'nin  Süreyya’ya aşkını itiraf etme provası

Geçtiğimiz bölümlerde Bıçak Ali’nin (Cem Uçan) Süreyya’ya gönlünün kaydığına tanık olmuştuk. Gecenin final bölümünde Ali artık bu duygularına dayanamayarak Süreyya’ya olan aşkını itiraf etmek için provalar yaptı ve  güzel kadının kapısına kadar gitti. Fakat işler umduğu gibi olmadı. Kötü bir sürprizle karşılaştı.

 

Ajan Gonca’nın, Süreyya’ya bıçaklı saldırısı

Sezon finalinin en heyecanlı sahnelerinden biri de Süreyya’nın himayesine aldığı Gonca’nın (Elif Ceren Bıçakçı) bir ajan olarak evinde barındığıydı. Ve genç kız planını uygulayarak Süreyya’yı bıçakladı. Aşkını itiraf için evine gelen Bıçak Ali, karşılaştığı bu manzara karşısında deliye döndü. Süreyya’nın ‘Gonca yaptı’ sözüyle bayılması ve ‘Benim için dayan, yaşa Süreyya’ diyerek soluğu sokaklarda alan ve Gonca’yı yakalayan Ali,  genç kızı kalbinin tam ortasından vurdu.  

 

 Ziya'nın ihaneti

Boris’le işbirliğine giren sadık zabitlerden Üsküplü Ziya, Kadılığın havaya uçmasını sağlayacak barutları kendi elleriyle oraya götürdü. Görev arkadaşı Gazanfer’e (Emre Canpolat) yakalanan Üsküplü Ziya (Alican Bayhan) barutların Kasımpaşa cephaneliğinden emanet olarak kendilerine verildiği yalanını uydurdu. Son olarak da Kadı Gıyaseddin’in kendisini çağırdığını söyleyerek Lara'yı Kadılığa getirdi ve  büyük bir soğukkanlılıkta barutları ateşledi.

 

 Patlamayla başladı, patlamayla sezon finali yaptı...

Ekranlara yapımından oyunculuğuna, görsel efektlerinden, müziğine ve konusuna kadar farklı bir dizi anlayışıyla gelen Filinta’nın sezon finali yine çarpıcı müthiş bir patlama ile son buldu.  Yayına girdiği ilk bölümü müthiş büyük bir patlamayla başlayan Filinta'nın, dün geceki patlama sahnesi de büyük bir görsel şölene dönüştü.  İlk bölümünde, patlamadan kurtulan Mustafa ve daha sonra kurtulduğu ortaya çıkan Bıçak Ali’nin, Adalete giden yolculuklarından tam 26 bölüm geçti. Filinta’nın dün geceki bölümünün en çarpıcı, seyirciyi ekrana kitleyen sahnelerinden olan, Kadılık Binasının havaya uçuşu ve nefret ile intikamın başını başını çeken Boris’in Yüce Efendi’ye kızının hayatını hiçe saymasına sebep olduğu nefret dolu bakışı oldu. Gecenin finali, Kadı Gıyaseddin ile birlikte Kadılıktaki binaya giderek görevlerini bıraktıkları ve diğer zabitlerden helallik istedikleri anda, Lara’nın da oraya gelişi  ve büyük bir patlamanın oluş sahneleriydi.  Kadı Gıyaseddin, Filinta Mustafa, Bıçak Ali ve Kadılığa gelen Lara’nın da aralarında olduğu bu patlamada kimlerin kurtulacağı, Süreyya’nın bıçaklanarak hastaneye giderken ölüp ölmediği ve dahası, yeni sezonun sürprizleri arasında…

 Başrollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Wilma Elles, Kemal Topal, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Alona Kral, Ebubekir Öztürk, Ercan Demirel, Sencer Serta, Alican Bayhan, Emre Canpolat, Ceyhun Ergin, Uğur Yıldıran, Engin Yüksel, Selim Gürata ve Elif Ceren Balıkçı gibi önemli oyuncuların rol aldığı Filinta, Filinta ‘Bir Osmanlı Polisiyesi’,  yeni sezonda yenilenen konusu ve yenilenecek sürpriz oyuncuları ile yine TRT 1 ekranlarından seyircisiyle buluşacak…

#

17 Haz 2015 - 12:01 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.