Furuncu açlık grevine başladı

Yıldız Entegre ve Yıldız Sunta Fabrikası’nda Ağaç-İş Sendikası’na üye işçiler fabrika yönetimi ve sendika genel merkezinin kendilerinden habersiz imz...

Yıldız Entegre ve Yıldız Sunta Fabrikası’nda Ağaç-İş Sendikası’na üye işçiler fabrika yönetimi ve sendika genel merkezinin kendilerinden habersiz imzaladığı toplu iş sözleşmesi ve 5 iş yeri temsilcisinin görevinden uzaklaştırılması nedeniyle yaptıkları eyleme devam ediyor. Taleplerinin yerine getirilmesi ve seslerini duyurmak amacıyla bir aydır devam eden eylemde Ağaç-İş Şube Başkanı Şener Furuncu’nun açlık grevine başladı. Furuncu, açlık grevi ile ilgili açıklamasında, “Çözüme kadar direneceğim. İnşallah sonuç erken alınır da ben de açlık grevi nedeniyle mağdur olmam” dedi.

 

Sabri Yalım Parkı’nda açıklama yapan Furuncu, daha sonra fabrika önüne giderek açlık grevini başlattı. Ağaç-İş Şubesine üye işçilerin Sabri Yalım Parkı’nda başlattığı imza kampanyasında en az 10 bin imza toplamayı hedeflediklerini öğrenildi. 

#

12 Ağu 2014 - 10:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

isci - ewet 19,2 yi acikliyorum .... ben bir calisan olarak bi 19,2 dir gidiyor kardesim fabrika busene max yani dusuk alana yuzde 15 verdi kendi insiyatifinden ve ortada o zaman sendika felan yoktu o her sene sene sonu verilen rutin zamdi ve max 15 idi fabrika ortalamasi 12.7 ydi verdigi zammin .... ama isin ozu yuzde 12.7 verdigi ay yuzde 10 primlerimizi dusurdu yani ne oldu yuzde 2.7 zam almis olduk ve bu entegre 4 senedir bu sekilde iscisine zam vermis gibi gosterip her sene yuzde 2 ye mahkum etmistir..... onlar yetmezmis gibi simdide sendikacilar cikmis.(geldikleri gune lanet olsun)yuzde 4 zam verdirtmisdir :) isin komigi buya yuzde 3.3 de kendileri maasimizdan kesin ti yapicaktir.... yani 0.7 zam almislardir bizim icin ala ala ..... hersey ortada yorum sizin ... 19 diyerek hava attiklari zam bize ne hikmetse yuzde 3 gibi komik bir rakamdir ve senelerce yasanan budur ..... bu millet aptalmi cikiyor eylem yapiyor.....yaziklar olsun sendikasinada patronunada

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 10:03