Gar Sanat Galerisi’nde muhteşem karma sergi

Dilek Sabahat Sucu, Kadriye Erdim ve ablası Türkan Şahin’in eserlerinden oluşan sanat sergisi, birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapan ve san...

Dilek Sabahat Sucu, Kadriye Erdim ve ablası Türkan Şahin’in eserlerinden oluşan sanat sergisi, birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapan ve sanatçılara kapıları her zaman açık olan İzmit Gar Sanat Galerisi’nde önceki gün açıldı. 80 tane ebru sanat eseri, 9 tane hat sanatı eseri, 10 tane fotoğraf ve 28 de yağlı boya resim olmak üzere toplamda 117 sanat çalışmasının sergilendiği karma sergi yarına kadar açık olacak.

 

“GELİŞMİŞLİK SEVİYESİ SANATLA ORANTILIDIR”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan’ın açılışını yaptığı sergiye Gar Sanat Galerisi Şube Müdürü Ahmet Özsağır, sergi sahiplerinin yakınları ve sanatseverler katıldı. Açılışın öncesinde konuşma gerçekleştiren Zanburkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatarak söze başladı. Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin sanatla yükseleceğini belirten Zanburkan, “Bir ülkede sanat ne kadar gelişmişse o ülkenin gelişmişlik düzeyi de o oranda fazladır” dedi. Hilal GÜDÜCÜ

#

06 May 2015 - 09:03 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.