Gayrimenkul yatırımında bunlara dikkat!

Geçen yılın aynı ayına göre oluşan yüzde 1’lik artış, kendi evinin sahibi olmayı planlayanların yanı sıra birikimlerini konut, arsa, dükkan veya ofis...

Geçen yılın aynı ayına göre oluşan yüzde 1’lik artış, kendi evinin sahibi olmayı planlayanların yanı sıra birikimlerini konut, arsa, dükkan veya ofis yatırımı olarak değerlendirmek isteyenlerin, gayrimenkule olan ilgisinin devam ettiğini gösteriyor. Rakamlar, son 5 yılda en karlı yatırım aracının da gayrimenkul olduğunu ortaya koyuyor. Ancak doğru yatırım için gözden kaçmaması gereken önemli detaylar var. 3DKonut.com’dan yapılan açıklamaya göre konut yatırımında en kritik unsur tapu. Onu lokasyon izlerken, projeden satışlarda ise sözleşme detaylarına, ruhsat durumuna ve firmanın güvenilirliğine dikkat etmek gerekiyor.

 

Türkiye’de son iki yılda konut satışları 1 milyonun üzerinde seyrediyor. En karlı yatırım aracı olduğunu son beş yıldır kanıtlayan gayrimenkulde, alıcıların olası riskleri en aza indirmek için konut, arsa, ofis veya dükkan gibi bir taşınmazı almadan önce doğru adımlar atması gerekiyor. 1.800’e yakın inşaat firması tarafından yapımı veya satışı devam eden toplam 4 binin üzerinde projeyi bir arada sergileyen 3 boyutlu emlak sitesi 3DKonut.com, bu konudaki en önemli unsurları “doğru taşınmaz”, “doğru bölge” ve “doğru fiyat” olarak sıralarken, yatırımcıları da dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin uyarıyor.

 

ARSA YATIRIMINDA, MUTLAKA İMAR DURUMUNA BAKIN

3DKonut.com’dan yapılan açıklamaya göre birikimlerini arsa yatırımında değerlendirmeyi hedefleyen yatırımcıların, bu noktada detaylı bir araştırma yapması gerekiyor. Burada kritik konu ise arsanın imar durumu. Çünkü, imar izninin olup olmaması ya da imar durumunun ne olduğu yani arsanın tarla, sanayi veya konut mu olarak göründüğü, şu andaki ve gelecekteki değere doğrudan etki ediyor.

 

DÜKKAN YATIRIMLARI, KENDİNİ ÇOK KISA SÜREDE AMORTİ EDİYOR

Ödenen bedeli en kısa zamanda amorti eden gayrimenkul yatırımlarının başında dükkanlar geliyor. Ancak bunun için dükkanın konumunu doğru seçmek gerekiyor. Özellikle işlek cadde üzerinde bulunan dükkanlar, karlı bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor.

#

10 May 2016 - 09:31 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.