Gazetecilere saldırıyı kınıyoruz

Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan Murat Özdağ , sağlık kontrolü için getirildiği Derince Araştırma Hastanesi’nde bulunduğu sırada dı...

Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan Murat Özdağ , sağlık kontrolü için getirildiği Derince Araştırma Hastanesi’nde bulunduğu sırada dışarıda Özdağ’ın yakınları olduğunu söyleyen kişiler gazetecilere saldırarak görüntü almalarına izin vermedi. Hem sözlü hem de fiili saldırı gerçekleştiren bu kişiler gazeteciler tarafından büyük tepki topladı.Ayrıca  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti bir kınama yazısı yayınladı.

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin yayınladığı yazı şöyle:

KINIYORUZ..!

Görevleri sadece haber yapmak olan gazetecilere yönelik baskı ve şiddete her zaman olduğu gibi bugün de tepkisiz kalmayacağız.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından paralel devlet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, dün hastanede sağlık kontrolüne getirilmiş, muhabirler de o anı görüntülemek istemişti.

Ama Murat Özdağ'ın yakınları olduğunu söyleyen kişi ya da kişiler, önce sözlü olarak ardında da bir muhabire fiili olarak saldırıda bulunmuş, görüntü alınmasını engellemeye çalışmıştır.

Bin bir türlü zorluklar altında görevini yapmaya çalışan  meslektaşlarımıza yönelik sözlü ve fiili saldırıyı kınıyoruz.

#

07 Haz 2016 - 14:43 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.