Gazetecilik dersi verilecek

İletişim ve medya sektöründe çalışabilecek iş arayanlara ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak mesleki eğitim kursu düzenlenmesi amacıyla İŞKUR,...

İletişim ve medya sektöründe çalışabilecek iş arayanlara ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak mesleki eğitim kursu düzenlenmesi amacıyla İŞKUR, KOÜ ve Basın İlan Kurumu arasında protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz “Bu protokolün sürekli değişime uygun donanımda nitelikli insan kaynağını oluşturmak ve yerel basınımızın gelişimine katkı sunmak amacıyla imzalandığını, kursta eğitmen ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını ve kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer zaruri gideri ve GSS primleri yine İŞKUR tarafından ödeneceğini söyledi.

 

20 TL ÖDEME YAPILACAK

Protokol kapsamında 01 – 10 Şubat 2017 tarihleri arasında 64 saatlik “Gazetecilik Teknikleri” eğitim kursu verilecek. Eğitimler ise Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin Belediye Çarşı İşhanı’ndaki 4’ncü katında bulunan 16 Ocak Basın Onur Günü Salonun’da yapılacak. Kursta eğitmen ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer zaruri gideri ve GSS primleri yine İŞKUR tarafından ödenecektir.

 

4 BAŞLIKTA EĞİTİM

İŞKUR İl Müdürü Yılmaz “Kurslara katılmak için belirli şartlar vardır. KOÜ’de anlatılan müfredat burada anlatılacaktır. Mevcut çalışanlarda kursa katılabilecekler. 64 saat eğitim sonrasında sertifika verilecek. Bu sertifika alan kişiler basın kuruluşları tarafından değerlendirilmesini bekliyoruz” derken, Basın İlan Kurumu Müdürü Hayri Beşer “Yerel basının güçlenmesi çok önemlidir. 4 başlıkta eğitimler verilecektir. Yapılan araştırmaya göre tasarım alanında sorunlar yaşandığını gördük. Ayrıca yeni dönemin sosyal medya haberciliği dalında da eğitim verilecektir. Yerel ve ulusal basının önemli isimleri de bu kurslara katılacaklardır” açıklamasında bulundu.

 

KENTİN ÖNEMLİ İHTİYACI

KOÜ Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Gürsel Değirmencioğlu ise “Her öğrenci tarafından eğitimler alınmaktadır. Program dahilinde hizmet verilecektir. Gelecek olan talepler sonrasında kurslar açılacaktır” derken, KOGACE Başkanı Çetin Gürol “İzmit merkezde böyle bir yere ihtiyacımız vardı. Bu sayede meslektaşlarımız daha rahat gelip gidebilirler. Bu kurslar sayesinde KOÜ ile kent bir araya gelmiş olacaktır. 16 Ocak Basın Onur Günü konferans salonu kentin önemli ihtiyacını karşılayacaktır. Burada basın açıklamaları da yapılabilir” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK    

 

EĞİTİM VERECEK KİŞİLER

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinden:

Prof.Dr.Emel Şerife Baştürk Akca

Doç.Dr.Mustafa Yılmaz

Yrd.Doç.Dr.Yusuf Budak

Yrd.Doç.Dr.İhsan Karlı

Yrd.Doç.Dr.Gürsoy Değirmencioğlu

Yrd.Doç.Dr.Göktürk Yıldız

Öğretim Gör.H.Fehmi Ketenci

Kemal Öztürk Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak gazetesi Yazarı,

Metin Ergen ATV Genel Müdürü,

İsmail Kapan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni,

Tahir Kum Sporx Genel Yayın Yönetmeni

İsmet Çiğit Özgür Kocaeli Gazetesi Baş Yazarı 

#

23 Oca 2017 - 15:45 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.