Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kalp merkezi alınacak

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı, SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Merkezinde 7 gün 24 saat nö...

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı, SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Merkezinde 7 gün 24 saat nöbetçi uzman ekibiyle anjiyo ve diğer kardiyolojik girişimsel işlemler yapılıyor. Çoğu kamu ve özel hastanede bu hizmetler icap usulü yürütülüyor. Yani hasta olduğunda tüm ekip evlerinden toplanıyor, hastaneye gelerek gerekli hazırlıklar yapılıyor, ondan sonra hasta kabul edilebiliyor. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Merkezinde ise her an müdahaleye hazır durumda olan uzman ekipler kesintisiz nöbet tutuyor, merkezde 3 adet Kardiyoloji Doçenti de sırayla nöbet tutuyor. Bu özelliğiyle hizmet çıtası birçok üniversite hastanesinden bile daha yükseğe çıkmış durumda bulunuyor.

 

ERKEN MÜDAHALE FAYDA SAĞLIYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi Sorumlusu Kardiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Ayhan Erkol, “Yeni artış gösteren yatak kapasitesi ve yoğun başvuru sayısı ile nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetlerimiz devam ediyor. Günümüzde ölümlerin en sık nedeni koroner arter hastalığıdır. Kalp krizlerinin nedeni kalbi besleyen koroner damarlarda oluşan ani tıkanıklıklar olup tedavi için damarın en kısa sürede açılması gerekir. Tıkalı damarda kan akımının tekrar sağlanmasının en etkin yolu acil anjiyografi, balon anjiyoplasti ve stent uygulamasıdır. Bu girişimler ile erken ve geç dönem ölüm oranlarında anlamlı azalmalar sağlanabiliyor. Ancak müdahale ne kadar erken yapılırsa hasta o kadar fayda sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

GEÇEN YIL 3 BİN 500 ANJİYOGRAFİ

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş ise açıklamasında, “Kliniğimiz anjiyografi merkezinin açıldığı 2011 Temmuz ayından beri 7 gün 24 saat bu işlemleri gerçekleştirmektedir, bugüne dek bin 500 civarında kalp krizi vakasına başarıyla müdahale edilmiştir. 2016 yılında primer anjiyoplasti vakaları da dahil olmak üzere toplam işlem sayısı 3 bin 500 civarındadır. 2008 yılında 8 yoğun bakım yatağı ile hizmet vermekte iken, 2011 de ilk anjiyografi laboratuarı kurulmuş olan birimin bugün 10 uzman doktor, 40 hemşire ve 6 tıbbi sekreterden oluşan bir kadro ile poliklinik hizmeti devam ediyor.

 

BÖLGEMİZİN EN ÖNEMLİ MERKEZİ

Ayrıca transtorasik ve transözofajiyal ekokardiyografi, egzersiz EKG (Eforlu EKG), Tilt (eğik masa) testi, ritm ve tansiyon Holter gibi teşhise yönelik tüm incelemelerin yapılabildiği, 2 anjiyografi cihazı, 15 servis yatağı, 11 günübirlik anjiyo servis yatağı, 8’i ikinci basamak, 7’si birinci basamak olmak üzere toplam 15 koroner yoğun bakım yatağı ile hizmet veren bölgemizin en önemli merkezi haline gelmiştir” dedi.

 

24 SAAT HAZIR NÖBETÇİ EKİP

Son olarak Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Merkezinin son yıllarda yapılan çalışmalarla çok iyi bir yere geldiğine, bölgemizde Koşuyolu ve Siyami Ersek Hastaneleri dışında en gelişmiş teknolojileri kullanarak 24 saat hazır nöbetçi ekip ile hizmet veren tek merkez olduğuna dikkati çekerek, “Çok kısa süre içinde Gebze Fatih Hastanesi Kalp Merkezini de devreye alacağız” dedi. Selin BECER

#

07 Eyl 2017 - 13:18 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.