Gebze’ye 100 Milyon TL tutarında yatırım

Çayırova Şekerpınar’daki fabrikasında 100 milyon TL’lik yeni yatırım yapacak Honda Türkiye, Civic sedan modelini başta Afrika ve Ortadoğu ülkelerine...

Çayırova Şekerpınar’daki fabrikasında 100 milyon TL’lik yeni yatırım yapacak Honda Türkiye, Civic sedan modelini başta Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç etmeye hazırlanıyor. Uzun süredir bölgedeki fabrikasında üretim kapasitesini doldurmakta zorlayan Honda, yeni yatırımlara yöneliyor.

 

BÜYÜK YATIRIM

Honda Civic sedan ile yeni bir dönem başlayacağını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, “2015 yılında Türkiye pazarında yüzde 15’lik bir satış artışı hedefliyoruz. Yeni Civic sedan ya bu yılsonunda ya da 2016 yılı başında satışa sunulacak. Bunun için 100 milyon TL civarında bir yatırım yapacağız” dedi.

 

PROJE ONAYLANDI

Yeni Civic’le birlikte ihracatı yeniden canlandırmak istediklerinin de altını çizen Sümer, “Japonya ile bu konuda anlaştık. Ortadoğu ve Afrika yeni hedef pazarlarımız olacak. Bu bölgelerde yoğunlaşacağız. Öncelikli hedef fabrikamızda tek modelle 50 binlik kapasiteyi doldurmak. Ancak 50 binlik kapasiteyi doldurmamız demek yeni ikinci bir model demek. Bu projeyi de kesin yapacağız. Projemiz onaylandı” diye konuştu.

#

03 Şub 2015 - 12:11 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.