Geç doğum bebeğin ölümüne neden oldu

Balıkesir Bandırma’da ikamet eden Engin Barik ile Gülten Barik çiftinin beşinci çocukları Yusuf Kerim Barik, doğuma geç kalınması nedeniyle hasta ola...

Balıkesir Bandırma’da ikamet eden Engin Barik ile Gülten Barik çiftinin beşinci çocukları Yusuf Kerim Barik, doğuma geç kalınması nedeniyle hasta olarak dünyaya geldi. 2014 yılının Haziran ayında doğum için Bandırma Devlet Hastanesi’ne giden anne Gülten Barik, geç kalındığı gerekçesiyle bebeğin doğması için hastane şartlarının elverişsiz olması nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Bursa’da özel bir doktorun da kontrol ettiği Gülten Barik’e hamileliğinin son ayında doğru bilgi verilmediği için doğuma geç kalındığı ve bebeğin anne karnında iken kendi pisliğini yediği ve bu nedenle de beyne fazla oksijen gitmediği söylendi.

 

MADDİ ZORLUKLAR AİLEYİ BIRAKMADI

Kalbi durma noktasında iken 4 Temmuz’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dünyaya gelen Yusuf Kerim bebeğin tedavisi için aile Kocaeli’ye taşınma kararı aldı. Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden Yusuf Kerim bebek, taburcu olması gerekirken ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden taburcu olamadı. Maddi zorluklar içerisinde olan Barik ailesi taburcu olduktan sonra evde oksijen tüpü ve aspire makinesine bağlı olarak tedavi olması gereken Yusuf bebek için gerekli cihazları temin edemedi.


TOPRAĞA VERİLDİ

Aile bu süreç içerisinde Yusuf bebeği zaman zaman taburcu ederek eve getirdi. Yaklaşık 1 yıldır tedavisi devam eden Yusuf Kerim bebek, son olarak kaldırıldığı Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamı yitirdi. Yusuf Kerim bebeğin cenazesi Yeşilkent Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Köseköy Mezarlığında toprağa verildi. Nuri AKÇAHARMAN

#

23 Kas 2015 - 14:13 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.