Gel de sinirlenme!

Hedef 2 yıl içinde Süper Lig’e yükselmek ve yeni statta Süper Lig’de oynayan bir kulüp ortaya çıkarmaktı. Ancak ne kadar iş bilmeyen varsa bu yapının...

Hedef 2 yıl içinde Süper Lig’e yükselmek ve yeni statta Süper Lig’de oynayan bir kulüp ortaya çıkarmaktı. Ancak ne kadar iş bilmeyen varsa bu yapının için sıkıştırıldı ve Birlikspor yerinde sayarken, milyonlar göz göre göre buhar oldu.

 

KİMSE YÜZLERİNE BAKMADI

Adeta Emekli Cenneti haline gelen şirketin takımının alt yapısında pırlanta gibi gençler vardı. Son derece yetenekli olan bu oyuncu grubu eski antrenörlerin umurunda bile olmadı. 35’likler paraya para demezken, bu gençler yılmadan çalıştı, çabaladı ve A takım hayali işe yaşadı. Ne yazık ki 3 yıllık süreçte alt yapıdan üst yapıya neredeyse hiç futbolcu çıkmadı.

 

ŞİMDİDEN CENANE MARŞLARI ÇALIYORLAR

Geçen sezon takımın kadrosundaki futbolcuların tamamı kulüpten ayrıldı. Yeni sezon öncesi ise kulüp 1999-2000 doğumlu gençlere kaldı. Bu gençler için tereddütler oluştu, daha şimdiden cenaze marşları çalındı. Ancak şu bilinmeliydi; bu çocukların hepsi İzmitli! Hepsi aynı havayı soluduğumuz insanlar. Geçmişi görmezden gelip, İzmitli gençlere laf edenler sadece basitliği tercih etti.

 

CAN YAKACAKLAR

Birlikspor’un İzmitli gençleri önce Gölcükspor, ardından da Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor ile karşılaştı. Galibiyeti kaçırdığı iki maçta da berabere kaldı. Özellikle Urfa maçında heyecan yarattı. Savunmadan kontrollü çıkışlar, oyunun yönünü değiştirmedeki isabet, çabuk oynama arzusu ve tempoyu yüksekte tutma gayreti, gençlerin can yakabileceğini net bir şekilde ortaya koydu.

 

ZAMANINDA GÜVENİLSEYDİ

Onları izleyenler şuna sinirlendi… -Keşke zamanında 4-5 tanesine adam gibi forma verilseydi, onlara güvenilseydi-… Evet, gerçekten de onları izleyenler geçmişte bu çocuklara şans vermeyen kim varsa kınadı, isyan etti. Doğru, zamanında bu çocukların bazılarına güvenilseydi, transfer yasağı olan Birlikspor’un devrimi gerçekleştirmesi kolaylaşacaktı.

 

İZMİTLİLİK BUNU GEREKTİRİR

Behiçler, Batuhanlar, Emirhanlar, Yahya Kemaller, Emrecanlar, Semihler, Raifler, Beratlar… Takımda o kadar çok yetenekli futbolcu varken, tercihi emeklilerden yana kullananlar ya da bu kişilere koltuk verenler, aynaya bakmalılar. Evet, bu çocuklar bizim, İzmit’in gençlerine samimi destek vermek boynumuzun borcu. Bu çocuklar şerefi ile çıkacak, adam gibi mücadele edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü İzmitlilik bunu gerektirir!.. Erdem ÖVÜÇ

 

#

24 Tem 2017 - 15:29 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.