Geleceği karartılan ülkem!

Bir insanın, bir ailenin ve bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli etken eğitimdir.

Eğitim, değişen iktidarların kendi hesaplarına göre zırt pırt değişmesin diye, Türk eğitim sistemine “Milli Eğitim” denmiştir.

Milli Eğitim’de temel hedef “Ulusal Çıkarlar” dır.

Bir ülkede okuma-yazma oranı ne kadar yüksekse, uygulanan eğitim sistemi ne kadar “nitelikli insan” yetiştirebiliyorsa, o ölçüde doğru bir tercihtir.

Eğitim, çocukta ve gençte “merak duygusunu” geliştirmelidir.

Küçük yaşta, çocuğun ilgi ve yeteneği ortaya çıkarılmalı, buna göre yönlendirilmeli ve hayata hazırlanmalıdır.

Bir ülkede İŞSİZLİĞİN en büyük nedeni eğitim sistemindeki gerilik ve çarpıklıktır!

Ne yazık ki bu ülkede siyasi iktidarlar, eğitim sisteminde kendi çıkarlarına ve “kültürel kimliklerine” göre değişiklikler yapmaya bayılıyorlar!

Hemen her Milli Eğitim Bakanı döneminde eğitim düzeninde değişiklikler oluyor! Kitaplar değişiyor, konular değişiyor, eğitim anlayışı değişiyor. Eğitime herkes karışıyor! Cemaatler, Vakıflar, Dernekler, Belediyeler eğitim adına kendi hesabına göre bir şeyler yapıyor!

  • Ankara-Altındağ Belediyesi Yaz Okulları açıyor, 3-6 yaş çocuklarına “harem-selamlık uygulaması” yapılıyor, veliler çocuklarını izleyemiyorlar!
  • “Sübyan Okulları” giderek artıyor! Bu “okul” adı verilen mekanlarda ilkokul öncesi çocuklar nasıl bir eğitimden geçiriliyorlar, orası meçhul!
  • Ders kitaplarından Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet değerleriyle ilgili bir çok şey çıkarılıp, başka şeyler konuyor!
  • Kimi cemaatler, kırsal kesimlerde, gözden uzak yerlerde Yurt ya da Kurslar açıyor. Bu yerler her türlü güvenlik önleminden yoksun. Çoğu kaçak, yasa dışı. Kimi, Milli Eğitim Müdürlerinin ve siyasetçilerin himayesinde! Basit ihmallerden yangınlar çıkıyor, günahsız yavrular ölüyor, “sorumlular hak ettikleri cezaları almıyorlar!” ( Adana-Aladağ Faciası örneği)
  • Bu ülkede “dijital bir uçurum” var! Kimi çocuklar neredeyse doğduğundan itibaren bilgisayarla, akıllı telefonlarla tanışıyor. AMA; TUİK ( Türkiye İstatistik Kurumu) araştırmasına göre 25 milyon insanımız bir bilgisayar tuşuna dokunmamış! 19 milyon kişi hiç internete girmemiş! 4 milyon hane dünyadan habersiz!
  • El etek öpen Üniversitelerde Rektör, Dekan oluyor! Nitelikli bilim adamları eğitim-öğretim alanından zorla uzaklaştırılıyor. Üniversitelerimiz, dünyadaki ilk 400 üniversite düzeyine ulaşamıyor! Çünkü “bilim” değil, “siyaset” ve “çağdışı bir eğitim-öğretim” anlayışı egemen!
  • Ülkenin en parlak gençleri yurtdışında istikbal arıyor!
  • TÜBİTAK gibi bilim kurumları ehliyetsiz ve Cemaat köleleri işgali altında!
  • Kimi siyasetçiler “Kindar ve dindar nesil” istiyor! O kin ve öfke, terör örgütlerini besliyor! Müslüman Müslüman’ı “Allah-u Ekber” diye katlediyor! Bu akıl özürlü insanlık düşmanları hangi ortamlarda yetişiyor?

Bilim özgür ve çağdaş değilse, kirli siyaset eğitim - öğretim alanına tecavüz etmişse, “üretken ve nitelikli insan” yetişmiyorsa, üretim güdükse, temel gıda maddelerini bile dışarıdan satın alan bir ülke haline gelmişsek, bu yüzden dış ticaret açığımız hızla büyüyorsa, dünyanın en borçlu ülkesi haline gelmiş ve  “kara para aklayan ülke” ile damgası yemişsek, bizi ve özellikle çocuklarımızı kapkara bir gelecek bekliyor demektir!

Aydınlık bir Türkiye özlemiyle…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler