Genç avukatlar yemin etti

Törende konuşan Baro Başkanı Solakoğlu, yargının bağımsız olabilmesi için savunmanın üzerinde baskı ve zorlamanın olmaması gerektiğini söyledi.   Hu...

Törende konuşan Baro Başkanı Solakoğlu, yargının bağımsız olabilmesi için savunmanın üzerinde baskı ve zorlamanın olmaması gerektiğini söyledi.

 

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra avukatlık stajlarını tamamlayan 28 genç avukat yemin ederek görevlerine başladı. KYÖD Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törene katılanlar arasında, Baro Başkanı Av. Tamer Solakoğlu, eski başkanlar Av. Bora Uluç, Av. İlker Yılmaz, Baro başkan adayları Av. Hakan Lamper, ve Sertif Gökçe, yemin eden avukatların aileleri ve avukatlar yer aldı. Yemin töreninde konuşan Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, dünyanın en zor ve onurlu mesleğin avukatlık olduğunu söyledi.

 

“YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL”

Ülkemizde avukatlık mesleğinin her geçen gün zorlaştırıldığını belirten Solakoğlu, “Savunması kısıtlanmış, baskı altına alınmış ve görevini yerine getiremez hale sokulmuş bir yargının bağımsız olduğundan söz etmek mümkün değildir. Tam bağımsız yargıdan bahsetmek için savunmanın üzerinde hiçbir baskı ve zorlama olmamalıdır” diye konuştu.

 

“ASLA YILMAYACAĞIZ”

“Hukuk devletinin yok edilmesine yönelik eylem ve söylemler değerlendirildiğinde avukat ve baroların görevlerinin ne kadar zor olduğu ortaya çıkıyor” diyen Solakoğlu, “Bu zorluklar bizi yıldırmayacak” dedi. Avukatların her zaman hukukun üstünlüğünü, bağımsız ve tarafsız yargıyı, bireysel hak ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğini vurgulayan Solakoğlu, genç avukatlara da tavsiyelerde bulunarak mesleğin karakterine göre bağımsız davranmalarını söyledi. Uğur MAYA

 

YEMİN EDEN AVUKATLAR

Av. Merve Baltacı

Av. Gözde Şimşek

Av. Burcu Yaman

Av. Emine Arslan

Av. Volkan Bozkurt

Av. Sinem Zahide Hatipoğlu

Av. Didem Sarıteke

Av. Feray Güngen

Av. Oğuz Saka

Av. Olcay Demir

Av. Bilge Coşkun

Av. Burcu Temel

Av. Adem Köse

Av. Nurhan Rabia Tola

Av. Orhan Yıldırım

Av. Burak Gerez

Av. Olgu Denizoğlu

Av. Gülay Yılmaz

Av. Alper Yılmaz

Av. Anıl Çakan

Av. Şeyma Öztürk

Av. İrma Kaya

Av. Çiğdem Tetik

Av. Burçak Özer

Av. Selçuk Öz

Av. Büşra Balcı

Av. Elif Kahraman

Av. İsmail Koç

#

02 Eki 2014 - 10:21 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.