Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesinin üçüncüsü gerçekleşti

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse ettiği Kocaeli Üniversitesi’nin Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesi kapsamındaki çalıştaylar...

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse ettiği Kocaeli Üniversitesi’nin Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesi kapsamındaki çalıştaylarının üçüncüsü dün geniş bir katılımla Ramada Plaza Otel’de gerçekleşti. Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Doç. Dr. Selçuk Koç’un koordinatörlüğünü yaptığı projenin üçüncü çalıştayında uluslararası düzeyde istihdam sorunları ve çözümleri hakkında konuşuldu.

 

İTALYA’DAN ÖRNEKLER

Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. İdris Sarısoy’un moderatörlüğünde ki çalıştaya 30 Mart Perşembe günü Kocaeli Üniversitesi’nde yapılacak olan uluslararası ECOEİ Kongre’sine de katılacak olan Secanda Üniversitesi’nden Prof. Francesco Pastore, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kent Büyükşehir Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, İZGİAD Başkanı Yusuf Erenkaya, Genç Kocaelililer Derneği Yönetim Kurulu üyesi Filiz Kayabay, Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi üyeleri, kamu kurum yetkilileri ve Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan birçok akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.

 

CİNAYETLE EŞDEĞER

Prof. Francesco Pastore kayıt dışı istihdam hakkında İtalya’da yaşanan sorunlardan bahsetti. Teşvik ve cezaların belirlenmesinde toplumun kültürün ve inançların belirleyici olduğunu söyleyen Pastore, kayıtsız çalıştırmanın bir cinayetle aynı derecede suç olduğunu söyledi.

 

GÖNÜLDEN DESTEK VERİYORUZ

Genç Kocaelililer Derneği Yönetim Kurulu üyesi Filiz Kayabay,” Gençliğe hitap eden bir dernek olarak bu projeye gönülden destek veriyoruz. Kayıt dışı istihdam konusunda toplumsal duyarlılığı, bilgi ve bilinç düzeyini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Umarım yaptığımız bu çalışmalar etkili olur” ifadelerini kullandı.

 

EN BÜYÜK PROJELERDEN BİRİ

Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesinin Kocaeli Üniversitesine kazandırılan en büyük projelerden biri olduğunu kaydeden Doç. Dr. Selçuk Koç, “Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve MARKA’nın ortak olduğu bir bilinçlendirme projesidir. Hem öğrencilere hem işverenlere yönelik çeşitli çalıştaylar ve çeşitli toplantılar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.  Program çeşitli soru ve öneriler ile devam etti.

#

29 Mar 2017 - 15:28 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.