GESAM’dan Kocaeli’de sergi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde 1986'dan bu yana güzel sanatlar sahasında telif hakları konusunda çalışmalarda bu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde 1986'dan bu yana güzel sanatlar sahasında telif hakları konusunda çalışmalarda bulunan ülkemizin ilk ve tek plâstik sanatlar meslek kuruluşu olan GESAM, TCG Gayret Müze Gemisi’nde bir ilke imza atıyor. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle GESAM Üyeleri Sergisi düzenleyen birlik, 18 yıl sonra "Türkiye Sergileri" çerçevesinde ülkemizin 41. ilinde 41. il sergisi açıyor.

 

06 Şubat 2015 Cuma günü saat 18.00’de İzmit Eski Tren Garı Sanat Galerisinde açılacak ve 17 Şubat 2015 Salı günü saat 14.00’e kadar sürecek sergide 41 sanatçının 41 eseri yer alacak.

 

Açılışına GESAM'ın üyesi olan sanatçıların da iştirak edeceği GESAM Üyeleri Kocaeli Sergisi'nde sulu ve yağlı boya resimler ile minyatür, tezhip, guaj, fotoğraf ve gravür çalışmaları yer alacak.

 

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün destekleri ile açılacak olan serginin yanı sıra GESAM üyesi; Ankara, İstanbul, Sivas, İzmir ve Zonguldak'tan gelecek olan sanatçılar 7 Şubat 2015 Cumartesi günü de başta Osman Hamdi Bey'in müze evi olmak üzere, şehirdeki tarihi ve turistik yerleri, Hereke Kaiser Wilhelm Köşkü ve camileri de ziyaret edecekler.

 

GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, GESAM'ın il sergilerinin Kocaeli'den sonra; Şanlıurfa, Gümüşhane, Konya ve Antalya'da gerçekleşeceğine işaret etti.

#

04 Şub 2015 - 09:37 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.