Gıda Bileşenleri Fuarı, Food ingredients (Fi) İstanbul’da buluşuyor!

1986 yılından bu yana dünya gıda endüstrisini buluşturan ve sektörün en prestijli etkinliği kabul edilen uluslararası Gıda Bileşenleri Fuarı Food ing...

1986 yılından bu yana dünya gıda endüstrisini buluşturan ve sektörün en prestijli etkinliği kabul edilen uluslararası Gıda Bileşenleri Fuarı Food ingredients (Fi)’in bölgesel bir kolu olan Fi İstanbul, bu yıl üçüncü kez İstanbul ev sahipliğinde 13 – 15 Mayıs tarihleri arasında ICC İstanbul’da düzenleniyor. Food ingredients (Fi) İstanbul 2015 fuar alanının bu yıl, 2013 yılına göre yüzde 64 büyümesi hedefleniyor.

 

Gıda bileşenleri pazarındaki en son yeniliklerin; gıda endüstrisinin en prestijli buluşma ortamı Food ingredients (Fi) İstanbul, bu yıl 5.000’nin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Food ingredients (Fi) portfolyosu, 25 yılı aşkın tecrübe ile düzenlenen, 500.000’den fazla kişinin katıldığı, milyarlarca Avroluk iş hacminin yaratıldığı uluslararası bir fuar. Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı; Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı bir kez daha bir araya getiren bölgenin İlk fuarı olma özelliğini taşıyor.

 

Food ingredients (Fi) İstanbul 2015’in, bu yıl katılımcı ve ziyaretçilerin geribildirimleri ile dikkat çektiğini belirten UBM EMEA (İstanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı olan Haluk Balcı, “Bölgede gıda maddeleri endüstrisinin katlanarak büyüdüğünü gözlemledik ve artan katılımcı sayısını karşılamak için daha da büyük bir mekana geçtik. Bundan dolayı büyük heyecan duyuyoruz” dedi. Balcı; “Müşterilerimizin ve ziyaretçilerimizin en yüksek verimi elde edebilmeleri amacıyla 2013 yılına göre fuar alanımızı yüzde 64 büyütüyoruz. Fuar alanımızın büyüklüğüne paralel olarak gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren tüm alt sektörlerin temsil edilmesini sağlamak için önemli ölçüde çeşitlendirme yaptık. Bu yıl fuarımızda; yine geçen yıl olduğu gibi gıda hammaddeleri, bileşenleri ve yardımcı maddelerinin temsil edilmesinin yanı sıra doğal içerikler de yer alacak. Bununla birlikte; üretim, Ar-Ge, pazarlama, kalite kontrol ve danışmanlık gibi sektörümüzü yakından ilgilendiren tüm gereksinimleri tek bir çatı altında katılımcı ve ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız” dedi.

 

Bölgede önemli bir ticaret merkezi olan Türkiye’nin, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri ile hammadde, olumlu işlenmiş gıda ve içecek ticaretinin geçmişinin uzun yıllara dayandığını da ifade eden Balcı, “Türkiye tarımsal üretim konusunda ABD, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya ve Japonya'dan sonra dünyada yedinci sırada yer alıyor. 2015 yılında Almanya'nın nüfusunu da geçerek 83 milyon olması beklenen Türkiye pazarındaki yenilikleri takip etmeliyiz. Aynı zamanda sağlıklı gıdaların geliştirilmesi ve üretilmesi için gıda üreticilerini iyi tanımak ve destek olmak gerekiyor. UBM EMEA (İstanbul) olarak müşterilerimizin bize en çok ihtiyaç duyduğu yerlerde etkinlik düzenlemeyi amaçlıyoruz. Bu anlayış çerçevesinde dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan, Asya ve Avrupa’nın gelişmiş gıda endüstrisini üçüncü kez  İstanbul’da buluşturan etkinliğimizin, uluslararası ve yerel katılımcı ve yatırımcılarına gıda bileşenleri sektörüne ulaşmayı sağlaya ilk platformuz. Food ingredients (Fi) İstanbul ile yerli ve yabancı müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan ve sonuç olarak gıda endüstrisindeki pazar paylarını artıran etkinlikler geliştirmeye çalışıyoruz” dedi. Balcı, ayrıca Food ingredients (Fi) İstanbul 2015 Fuarı’nın zengin gıda bileşenleri seçenekleri, doğal içerikler ve yeni pazarlama stratejileri ile dünyanın önde gelen sektör liderlerini buluşturduğunu da ifade etti.

 

Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk da yaptığı açıklamada; ”GIDAKAT olarak,  Gıda Bileşenleri Fuarı Food ingredients (Fi)’in bölgesel bir kolu olan Fi İstanbul’u çok önemsiyor ve en başından beri destekliyoruz. Fi İstanbul’un genel amaçlı gıda fuarlarından en büyük farkı ve artısı, gıda bileşenleri üzerine özelleşmesi ve iki yılda bir yapılan sektör fuarlarının aksine her yıl gerçekleşme başarısını göstermesi” dedi.

 

KOSGEB ve Türkiye’nin saygın sivil toplum kuruluşu Gıda Katkı ve Yardımcı Maddeleri Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) tarafından desteklenen Food ingredients (Fi) İstanbul 2015 Fuarı; Türkiye, Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan 200’den fazla marka ile uluslararası ve yerel binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

 

Food ingredients (Fi) İstanbul 2015 ziyaretçilerinin ücretsiz olarak fuara giriş yapabilmeleri için önceden web sitesi üzerinden online kayıt olmaları gerekiyor. Fuara önceden kayıt olan her ziyaretçi Euromonitor’ün sektöre özel raporunu fuardan sonra almaya hak kazanacak. Yeni kontaklar, yeni pazarlar ve yepyeni iş fırsatları elde etmek isteyenler www.fi-istanbul.com adresinden ücretsiz olarak kayıt olabilecek.

#

27 Nis 2015 - 14:15 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.