GİOSB için imza kampanyası

Kandıra’nın ekonomik anlamda kalkınması için kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) projesi, Erzurumlu Mürsel Yayla’nın açtı...

Kandıra’nın ekonomik anlamda kalkınması için kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) projesi, Erzurumlu Mürsel Yayla’nın açtığı dava sonrası iptal edilmişti. İptal kararı Kandıra’da büyük şok etkisi yarattı. Sivil toplum kuruluşları GİOSB’u ziyaret ederek, iptal ile ilgili bilgiler almaya devam ediyor. Önceki gün Kandıra GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanları Mevlüt Akdeniz ve Yüksel Horoz’u kendi dernek binalarında ziyaret etti.  

 

“KURTULUŞ PROJESİ”

Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, ​Kandıra GİOSB projesine gösterdikleri ilgi ve verdikleri katkıdan dolayı ​muhtarlara teşekkür ederek, "Bu proje Kandıra'nın ekonomik olarak kurtuluş projesidir. Proje başlangıcı ve yer seçimi 2006 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Yaklaşık 6 yıldır da bizler burada yatırımın gerçekleşmesi için büyük çaba harcayarak toplam arazinin yüzde 95'lik kısmı helalleşerek rızaen alınmıştır. Ancak alınamayan bir parsel ile ilgili açılan davada mahkeme OSB'yi tamamen iptal etmiştir” şeklinde konuştu.

 

“ALT YAPI PROJELERİ HAZIR”

Sözlerini sürdüren Eroğlu, “Mahkeme kararına saygılıyız. Ancak mücadelemiz Danıştay nezdinde temyiz ederek devam edecektir. Sizden de istirhamım hukuk çerçevesinde kalarak, hiçbir taşkınlık yapmadan sesinizi, fikrinizi, düşüncenizi ifade etmenizdir. Hiç beklemediğimiz bir karardır. ​Çünkü benzer davalar daha önce görüldü ve lehimize sonuçlandı. ​Şu anda yaşanan siyasi bunalımdan dolayı ülkenin her yerinde yatırım durmuş vaziyette. Biz ise yatırım için hazırız, fakat önümüze engeller çıkarılıyor. Eğer bu engel çıkmamış olsa idi biz Nisan 2015'de alt yapı için temel atacaktık. Şu an OSB'nin planı ve alt yapı projeleri hazır bekliyor” dedi.

​ ​

“HALKIN GÖRÜŞÜNÜ AKTARALIM”

Konu hakkında söz alan ​Hüseyin Bayraktar ise "Muhtarla ve sivil toplum örgütleri olarak ortak bir metin hazırlayıp altını imza kampanyası​ ile onaylayarak Danıştay'a, Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a gönderelim. Gerekirse temsilci belirleyip Ankara'da Danıştay Başkanını, tüm partilerin Kocaeli milletvekillerini ve genel başkanlarını ziyaret edip, bu projeyle ilgili halkın görüşünü aktaralım" dedi. Konun detaylarını birinci ağızdan öğrenen muhtarlar, gereken ne ise yapacaklarını ifade ettiler.

#

29 Ağu 2015 - 15:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.