Gıyabında cenaze namazına Gölcük Müftüsü izin vermedi

    Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Öncü geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleşene Maden Ocağı faciasında hayatlarını kaybeden 301...

 

 

Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Öncü geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleşene Maden Ocağı faciasında hayatlarını kaybeden 301 vatandaşımız için Gölcük’te Merkez Camii’nde gıyabında cenaze namazı kılınması için ilçe Müftülüğüne başvurdu. Yapılan başvuru’nun olumsuz yanıtlanmasından sonra açıklamada bulunan Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Öncü şunları dile getirdi.

“SAYIN MÜFTÜ BEY’İ

ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Öncü “Gölcük Ülkü Ocakları olarak Soma’daki faciada şehit olan ağabey ve kardeşlerimiz için Gölcük Merkez Camii’nde ‘Gıyabında Cenaze Namazı’ kıldırmak istedik. Şehitler için kılınan “Gıyabi Cenaze Namazı” her şeyden önce İslam’ın bir gereğidir. Sözlü ricada bulunduğumuz Müftü Bey, bu gıyabi cenaze namazını kıldırmamıza izin vermedi. Geçmiş dönemlerde tüm illerde ve ilçelerde gıyabi cenaze namazları kılındığına şahit olduk. Sayın Müftü neden Gölcük Ülkü Ocaklarının kıldırmak istediği Gıyabında Cenaze Namazına izin vermemiştir? Kocaeli il ve ilçelerinde Ülkü Ocakları “Gıyabında cenaze namazı” kıldırmaktadır. Neden Gölcük’te kılamıyoruz? Gölcük Ülkü Ocakları olarak Sayın Müftü Beyi şiddetle kınıyoruz. Yetkili mercileri bu hususta görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

#

19 May 2014 - 16:20 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.