GKD’de yeni başkan belli oldu

Kocaeli’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Genç Kocaelililer Derneği’nin 23’üncü genel kurulunu gerçekleştirdi. Genç Kocaelililer Der...

Kocaeli’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Genç Kocaelililer Derneği’nin 23’üncü genel kurulunu gerçekleştirdi. Genç Kocaelililer Derneği Sosyal Tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurul sonucunda mevcut başkan Sedat Köse, görevini Umut Ongül’e bıraktı. 380 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 18 yönetim kurulu, 6 denetleme kurulu ve 6 da disiplin kurulu üyesi belirlendi. Kongrenin Divan başkanlığını Biz İzmitiz grubu temsilcisi Hüseyin Erol üstlendi.

 

YOĞUN KATILIM

Gerçekleşen kongreye Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve çok sayıda üye katılım gösterdi.

 

KAYNAYAN BİR KENT

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kongrede konuşan Zekeriya Özak, ‘‘Seka Fabrikası İzmit’te kuruldu derler. Ben buna bir şey daha ilave etmek istiyorum. İzmit, Seka fabrikası etrafında kuruldu. Hızlı bir şekilde etrafında yapılaşma başlamış ve İzmit Seka Fabrikasının çevresinde gelişmiş. Hızlı bir değişim var. Kocaeli Türkiye sanayisinin başkenti. Fokur fokur kaynayan bir kent. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu kentin her aşamasında hizmet vermeye devam ediyoruz. Kendini bu kente ait hissetmeyenler bu kente sahip çıkamazlar. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaelili kimliğine sahip çıktığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar Genç Kocaelililer Derneğimizde emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

Özak’ın ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, ‘’Bu tür meclislerin kendi içinde bir güzelliği var. Ben Genç Kocaelililer Derneği’ni arif ekip olarak kabul ediyorum. Kongreniz hayırlı olsun’’ dedi. Ardından söz alan Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe ise, ‘’Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kurulduğu günden itibaren kent bilincinin gelişmesi, sosyal ve ekonomik alanına ciddi katkısı olan bir dernek. Yeni yönetime hayırlı görevler’’ şeklinde konuştu.

 

18 YAŞINDA ÜYE OLDUM

Çakır’ın ardından konuşan Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, ‘’18 yaşında üye olmuştum Genç Kocaelililer Derneği’ne. Coşku dolu bir süreç yaşadık. Hayatımın geri kalan sürecine çok büyük katkısı oldu. Kocaelispor başkanlığına gelirken burada yaptım açıklamamı. Bize çok ciddi destek verdiler. Yüzden fazla sivil toplum örgütü, okul, kahve gezdik. Hepsinde yanımızdaydılar. Aidiyet duygusu çok kıymetli. En büyük platform da Kocaelispor. Bizim kültürümüz aşure. Bizim bu aşureyi tüm insanlara servis edebilmemiz için size ihtiyacımız var. Sizin de bize ihtiyacınız var. Herkese sevgiler, saygılar’’ dedi.

 

EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ GÜVENDİ

Genç Kocaelililer Derneği mevcut başkanı Sedat Köse ise, ‘’Yönetim kurulu arkadaşlarımızla görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bizim için güven çok önemliydi. Bu şehrin en büyük eksiği Kocaelispor’un yaşamış olduğu gibi bizim de güven eksikliğimiz oldu. Göreve geldiğimizde kötü bir mazimiz olan vergi yapılandırmasını yapmış bulunmaktayız. Hiçbir kira borcumuz yok. Hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

 

GAZETECİLER UNUTULMADI

Kongrede 21 Ekim Gazeteciler Günü de unutulmadı. Başta Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol olmak üzere basın mensuplarına çiçek takdim edilerek pasta kesildi. Genç Kocaelililer Derneği’ne teşekkürlerini sunan KOGACE Başkanı Çetin Gürol, ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısı İzmit’te gerçekleşmiştir. Biz de her yıl 16 Ocak’ta Basın Onur Günü’nü kutluyoruz. Vekillerimizden bir ricamız olacak. Bu önemli günün tüm Türkiye’de kutlanmasını istiyoruz. Kongreniz hayırlı olsun’’ dedi.

 

HIZ KESMEDEN GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Son olarak söz alan GKD yeni Başkanı Umut Ongül, ‘’Genç Kocaelililer ailesine çok teşekkür ediyorum. Kocaeli kentinin kültürel faaliyetini geliştiren bir dernek olmaya devam edeceğiz. Genç Kocaelililer Derneği eski yönetimine üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 3 yıl hız kesmeden görevimizi layıkıyla yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum’’ şeklinde konuştu. Selin BECER

ikili-028.jpg

divan-010.jpg

img_9893.jpg

toplu-152.jpg

YÖNETİM KURULU

Umut Ongül, Gürcan Seyme, Filiz Kayabay, Batuhan Üretürk, Ayşegül Ayaz, Halil Kesikbaş, Yunus Akyürek, Levent Yılmaz, Baki Özdemir, Mesut Ertuğ, Özkan Naz, Mehmet Yalçınkaya, Kerem Çolak , Meryem Keskin, Mehmet Şişman,  Mehmet Bilal Döleş, Kübra Akyıldız, Serhat Kabadayı

 

DENETİM KURULU

Cüneyt Bakıroğlu, Ayhan Varol, Sedat Köse, Sait Ertuğ, Serkan Uğur, Osman Bina

 

DİSİPLİN VE ÜYELİĞE KABUL KURULU

Seda Uçan Oruç, Erhan Öztürk, Fatih Özkaraaslan, İsmail Kolaylı, Atalay Kaya, Atalay Alpaslan

 

ONUR KURULU

Sedat Sapmaz, H. Hakkı Cesur, Sinan Kebenç, Suat Temoçin, Ergün Güler, Hüseyin Erol, Murat Agan, Ceyhun Yalçın, Necla Savaş, Cem Şakoğlu, Haluk Ercan, Ali Uygun, Zehra Kaya Kılıç, A. Yüksel Balaban.

#

22 Eki 2017 - 15:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.