GKD’den polislere aşure ikramı

Genç Kocaelililer Derneği(GKD) muharrem ayı dolayısıyla düzenledikleri  "Polis - Vatandaş El Ele" programı Saraybahçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşt...

Genç Kocaelililer Derneği(GKD) muharrem ayı dolayısıyla düzenledikleri  "Polis - Vatandaş El Ele" programı Saraybahçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşti.  Dernek Başkanı Sedat Köse ve dernek yöneticilerin katıldığı  programda konuşma yapan Köse,milletin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini diledi.

 

BEREKETİN SİMGESİ AŞURE

Vatanı ve milleti için canı pahasına görev alan polisler ile birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek sözlerine devam eden Köse, “Muharrem ayının 10’uncu gününe Aşure günü diyoruz. Aradan nice yıllar geçmiş olmasına rağmen, iman edenlerin kurtuluş günü, aşure adı verilen bir tatlı yapılarak anılıyor ve yaşatılıyor. Özellikle biz Müslümanların, aşure tatlısı yaparak, eşe, dosta, konu-komşuya ikram etme hususu vazgeçilmeyecek ölçüde örf ve adetlerimize yerleşmiştir. Pek çok geleneklerimiz vardır ki, yediden yetmişe bütün bireyleri birleştirir, kaynaştırır, dayanışmaya, işbirliğine vesile olur. Aşure geleneğimiz bir tatlı ikramı gibi gözükse de, beraberinde, dostluğu barışı getiriyor'' diyerek duygularını dile getirdi.Emniyet mensupları bereketin simgesi olan aşurenin iş ortamında ikram edilmesinden mutlu olduklarını belirtti Nurşah ŞAHİN

#

21 Eki 2016 - 09:36 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.