Gökdenizcilik kamuyu zarara uğratıyor!

İzmit’ten Gebze’ye banliyö treniyle gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kendilerini karşılayan CHP Gebze İlç...

İzmit’ten Gebze’ye banliyö treniyle gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kendilerini karşılayan CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ile beraber Eskihisar’da bulunan araba vapurlarının bulunduğu alana gitti. Akar yaptığı açıklamada Gökdenizcilik firmasının 2004 yılında Gebze Belediyesi’nden 10 yıllığına kiraladığı 5 bin 800 metre kare alan için ödeme yapmadığını farklı farklı yöntemler bularaktan kamuyu zarara uğrattığını belirtti.

 

ÖDEME YAPILMIYOR

Gökdenizcilik firmasının ödeme yapmadığını belirten Akar, “5 bin 800 metre kare alana sahip bu alan halkın kullanımında olan bir kamu alandır. Belediye burayı 2004 yılında 10 yıl süreyle Gökdenizcilik firmasına kiraladı. Fakat Gökdenizcilik firması 10 yıl boyunca bu alanın kirasını ödemedi. Sözleşme süresi bitmesine rağmen yinede bu alanı işletmeye devam ediyor ve hiç bir şekilde ödeme yapmadı belgelerle kanıtlanmaktadır” dedi.

 

BORÇ 5 MİLYON 345 BİN TL

Firmanın borcunun açıklayan Akar, “Gökdenizcilik firmasının 5 milyon 345 bin TL borcunun ödenmesi için firma borç yapılandırılması istedi taksitlere bölünen borcu firma yine ödemedi. Bu Gökdenizcilik firması dalga geçer gibi ikinci kez yapılandırma istedi ödemedi, üçüncü kez yapılandırma istedi yine ödemedi. Bu firma bu alanı kiraladığından beri kar etmesine rağmen borcunu hiç bir şekilde ödemedi” ifadelerinde bulundu.

 

FARKLI YÖNTEMLER BULDULAR

Borçlarını ödemeyen firmanı farklı farklı yollara başvurduğunu belirten Akar, “Borçlarını ödemeyen firma işletmeyi devam ettirmek için farklı bir yöntem buldu. Bu yöntem ise Eskihisar’da 5 bin 800 metere kare açık otopark alanını sol kısmında geliş gidiş olmak üzere 12 metrelik alandan araçların kıyıya ulaşması ve kıyıdan gelen araçların yola ulaşması için 5 bin 800 metre kare alan yerine daha küçük bir alan için kiralama yapılmış ancak gerçekte bu alanın tamamı bu şirket tarafında kullanılmaya devam edilmiştir ve edilmektedir” şeklinde konuştu.

 

HUKUKİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP olarak konunun hukuki takipçisi olacaklarını belirten Akar, “Borcunun ödemeyen, ihalesi feshedilmiş ve yenilenmemiş şirkete bu şekilde yeniden tahsis yapılmak suretiyle hem kamuya açık otoparkın halk tarafından kullanılması engellenmiş, hem temerrüde uğrayan şirket ödüllendirilmiş ve hem de kısmen geçiş verilmek suretiyle daha az bedel kamunun zarar uğraşmasına, şirketin kazanç temin etmesine olanak sağlanmıştır. 12 metrelik yol geçiş hakkı dışındaki yaklaşık 5 bin metre kare alan neden hala aynı şirketçe kullanılmakta ve neden halkın araçlarının park edilmesine izin verilmemektedir? CHP olarak konunun hukuki olarak takipçisi olacağız” diye konuştu. Ahmet HAZER

#

06 May 2016 - 16:23 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.