Gölcüklü esnaf 9 bin 831 gündür oruç tutuyor

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan ve 28 yıldır aralıksız oruç tuttuğu için çevresinde ‘Oruç Tutan Adam’ olarak tanınan Osman Ay, 9 bin 831 gündür o...

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan ve 28 yıldır aralıksız oruç tuttuğu için çevresinde ‘Oruç Tutan Adam’ olarak tanınan Osman Ay, 9 bin 831 gündür oruç tutuyor. Gölcük’te kendisine ait marketi işleten Ay, alışverişe gelen insanlara normal zamanlarda da oruç tutmalarını öneriyor. Oruçlu olduğu sürenin 9 bin 831 güne tekabül ettiğini söyleyen Ay, bu süre zarfında zorlandığı anların olduğunu fakat hiçbir sağlık problemi yaşamadığını belirtti.

 

“Ramazan ayının 12 ay içinde özel bir yeri ve değeri vardır”

28 yıl 9 bin 831 gündür oruç tuttuğunu belirten Osman Ay, “Rabbim bu tuttuğum oruçları izzeti dergahında kabul buyursun ve hepimize de cennette reyyan adı verilen yalnızca oruç tutanlara tahsis edilen reyyan kapılarından geçmeyi nasip etsin. Ramazan ayı ibadet ayıdır. Bereketi bol bir aydır. Bu ayın 12 ay içinde özel bir yeri ve değeri vardır. Bu sebeple yıl içinde ayların sultanı olmuştur. Kuran’ı Kerim bu ayda nazil olmaya başlamıştır. İnsan her zaman nimetlerin içinde bulunduğundan onun değerini bilemez. Halbuki oruçlu insan açlığın verdiği meşakkate rağmen mevcut nimetleri yiyemeyince kıymetlerini daha iyi takdir eder. O, insan nimetleri yerli yerince harcar, israftan kaçınır. Aynı zamanda o nimetlerin şükrünü eda etmede gecikmez” dedi.

 

“Bu ayın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azattır”

Oruç tutmanın faydalarını anlatan Ay, “Oruç sayesinde, insanları huzursuz eden münakaşa ve kavgalar yerine nezaket ve aklı selim riayet hasıl olur. Her ibadetin ameli kişinin kendisi içindir. Oruç sıhhat kaynağıdır. Senenin on bir ayında devamlı yemek ve içmekle hazım cihazı yorulmuştur. Bu bir ay içinde uzuvlar rahat eder dinlenir. Maruz kalınacak birtakım hastalıklara karşı vücut kendi kendine hazırlık yapar. Bu ayın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azattır” şeklinde konuştu.

#

26 May 2017 - 15:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.