Gölcüklü Kırcalı'nın hikayesi yürek burktu!

“Dünya Down Sendromu Günü” etkinlikleri çerçevesi içerisinde, Değirmendere’de yaşayan Down Sendromlu Burcu Kırcalı ve 72 yaşındaki annesi Ayten Hanım,...

“Dünya Down Sendromu Günü” etkinlikleri çerçevesi içerisinde, Değirmendere’de yaşayan Down Sendromlu Burcu Kırcalı ve 72 yaşındaki annesi Ayten Hanım, Müfit Saner İlkokulu 1 – A sınıfı öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında yapılan ziyarete, Okulun 1–A sınıfı öğretmeni Hatice Buket Gezici, sınıf annesi Kezban Yegen ve veliler de iştirak etti. Annesi ile birlikte yalnız yaşayan Down Sendromlu Burcu Kırcalı’ya “Siz, bizden bir adım öndesiniz” mesajları veren öğrenciler, çeşitli hediyeler de takdim ettiler.

20170327_140805.jpg

Çok Acı Çektim…  

Değerler Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde farklı hikayeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Değirmendere’de Down Sendromlu, 30 yaşındaki evladı Burcu ile birlikte yaşayan anne Ayten Kırcalı’nın hikayesi de yürek burktu. 72 yaşındaki Ayten Hanım, çok acılar çektiğini belirtti. 23 yaşında balkondan düşerek kaybettiği diğer engelli evladının acısını yüreğinde taşıyan Ayten Hanım, "Allah son nefesime kadar kızıma bakmayı nasip eylesin ‘’ dedi. Yaşlılığından dolayı Down Sendromlu kızı Burcu’ nun bakımında biraz zorlandığını söyleyen Kırcalı ‘’ Hayatımın yarısını evlatlarım için Çapa Tıp Fakültesinde geçirdim. Şükürler olsun. İsyan etmiyorum, şikayet etmiyorum, para pul, mal – mülk hepsi geçici, en önemlisi sağlık" şeklinde konuştu. Ayten Hanım, kendilerine yapılan ziyaretten çok mutlu olduklarını belirterek, öğrencileri tek tek öptü ve Sınıf Öğretmenleri Buket Gezici’ yi tebrik etti. ‘’ Hep gelin, sürekli gelin. Bizleri yalnız bırakmayın ‘’ diyen Ayten Hanım, misafirlerine Hacdan getirdiği hurmalardan da ikram etti.  

20170327_135533.jpg

Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılık…

Etkinlikleri çerçevesi içerisinde, minik öğrencileri ile Down Sendromlu Burcu ve annesi Ayten Kırcalı’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden, Müfit Saner İlkokulu 1 – A sınıfı Öğretmeni Hatice Buket Gezici "Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır’’ dedi. Türkiye’de kesin bir veri bulunmamasına karşın yaklaşık 70 bin Down Sendromlu kişi olduğunu belirten Gezici ‘’ Down Sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmuyor. Tek yol eğitim ve sosyalleşmek. Bu nedenle, Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü, bizlere Down Sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç yaratmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. Gelin bu fırsattan yararlanalım ve farkındalık oluşturma çalışmalarının bir parçası olalım’’ şeklinde konuştu. Gezici, ziyarette Burcu Kırcalı ile yakından ilgilenerek, kendisine hediyeler takdim etti. Ayrıca, misafirperver tutumlarından dolayı, anne Ayten hanıma teşekkür etti.

#

30 Mar 2017 - 11:12 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

türkmen beyi - Çok güzel bir haber . okurken gözlerım doldu.bu aileler bu anneler var oldukça bizim çocuklarımızın sırtı yere gelmez.sevgiler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 11:12