Gölcük’te kentsel dönüşümün temeli atılıyor

Temel atma töreninin gerçekleştirileceği alanda yapılan Gölcük Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş...

Temel atma töreninin gerçekleştirileceği alanda yapılan Gölcük Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Etkinliğe Ellibeş’in yanı sıra projenin genel koordinatörü Nihat Habiş ile başkan yardımcıları Levent Değirmenci, Kemal Kahraman ve İbrahim Tektaş katılım gösterdi. Yemeğin ardından temel atma töreninin yapılacağı alanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş 3 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek temel atma törenine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağını belirterek projenin 18 ay içerisinde tamamlanacağını vurguladı.

inceleme-(2).jpg

105 BİN METREKARELİK ALAN

Gölcük Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programında açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “3 riskli 2’de rezerv olmak üzere toplam 5 bölgede kentsel dönüşüm kararı almıştık. Bakanlar kurulu kararı doğrultusunda biz Gölcük Belediyesi olarak çalışmaları başlattık. İçinde bulunduğumuz alan 105 bin metrekarelik bir alan. Mevcut küçük sanayi sitemizin, dönüşüm projesi kapsamında yeni yerleşecekleri alan olarak planladık burayı. Plan değişikliğinin ardından proje safhasını bitirdik, ihalesini yaptık. Yüklenici firma çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Gördüğünüz gibi temeller peş peşe atılıyor” dedi.

baskan-sofra-(10).jpg

BİZLERİ MUTLU ETTİ

En geç 18 ay sonra 418 dükkandan oluşacak olan Gölcük Küçük Sanayi Sitesi inşaatının biteceğini ifade eden Ellibeş, “Bu, kentsel dönüşüm anlamında ürettiğimiz projenin ilk ayağını oluşturan sanayi kentsel dönüşüm projesinin başlamasıyla biteceğinin müjdesi anlamına geliyor. Bu dönüşüm safhasında bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Arsaların istimlakinde karşılıklı muhatap olduğumuz arsa sahipleriyle, dükkan sahipleriyle yapmış olduğumuz görüşmelerdeki mutabakat bizleri mutlu etti. Hak sahiplerine de teşekkür ediyorum.  Hem Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz hem de Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bizleri yalnız bırakmadı” açıklamasında bulundu.

baskan-sofra-(5).jpg

“HERKESİ MUTLU EDECEK BİR PROJE”

“Bu proje başarıyla başladı” diyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “İnşaatımız bu hızla giderse büyük ihtimalle projemiz 18 aydan da önce bitebilir. Projenin temel atma törenini 3 Nisan Pazartesi günü saat 15.00’da Milli Savunma Bakanımızın katılımıyla yapacağız” dedi. Mevcut sanayi dışında kalan esnafın başvuru süresinin son tarihinin 31 Mart olduğunu belirten Ellibeş, “Hak sahiplerine zaten bire bir dükkanlarını verdik. Mevcut sanayi çarşımızın dışında bulunan esnaflarımızla ilgili meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda onlarında sanayi çarşısı bitiminde ruhsatları iptal olacağı için onlara da bir öncelik tanınmıştı. Dükkan tercih etmeleri anlamında, ihaleye çıktık. Şu anda 50’nin üzerinde bir talep var. O daha da devam ediyor. Ulaşımı çok kolay, geniş bir yolla buraya gelmeniz mümkün.  İçinde barındıracağı esnaf grupları açısından da herkesi mutlu edecek bir proje. Kolay olmadı, çok zor oldu. Böyle bir projeyi üstlenmek bizler için gerçekten onur verici bir şey. Bir ilki burada yaşatmış oluyoruz” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

30 Mar 2017 - 14:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.