Gran Fondo’ya ilgi var

23 BİSİKLETÇİMİZ KATILDI… KÖRFEZİN İKİ YAKASI BİSİKLETLİLERLE DOLDU… Organizasyonunun startı Bursa ve Yalova'dan verildi. 25 ülkeden 87'si bayan yak...

23 BİSİKLETÇİMİZ KATILDI… KÖRFEZİN İKİ YAKASI BİSİKLETLİLERLE DOLDU…

Organizasyonunun startı Bursa ve Yalova'dan verildi. 25 ülkeden 87'si bayan yaklaşık 2 bin amatör bisikletli, Kent Meydanı'ndan verilen başlangıçla Osmangazi Köprüsü'nü de kullanarak İstanbul'un merkez Maltepe ilçesine ulaşmak için yola çıktı. Osmangazi Köprüsü'nün kullanılacağı ilk bisiklet yarışı olma özelliği bulunan organizasyon, 131 ve 58 kilometre olmak üzere iki farklı parkurda yapıldı. Bursa Kent Meydanı'ndan başlangıcı verilen uzun parkur ile Yalova Altınova'dan verilen kısa parkura katılan amatör bisikletliler, İstanbul Maltepe'ye ulaşmak için pedal çevirdi. Organizasyon nedeniyle, İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan, İstanbul'a karayolu ile ulaşım mesafesini kısaltan Osmangazi Köprüsü, 9.00-14.00 saatleri arasında trafiğe kapatıldı. Ayrıca yarışmaya ilimizden 23 amatör bisikletçi katıldı.

 

KOCAELİ GHSİM’YE TAM NOT!..

İlimizden  +40 kategorisinde Erol Güven üçüncülük kazandı. Ülkemizde İlk kez özel sektör tarafından desteklenip gerçekleştirilen yarışma Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Trafik Şube Müdürlüğün gayretleri sonucunda sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Ayrıca ilk kez bir engelli bisikletçi uzun parkuru tamamlayarak her şeyin üstesinden azimle gelinebileceğinin örneğini verdi.

 

GRAN FONDO NEDİR?

Gran Fondo, lisanslı ya da lisanssız, amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışlarına verilen isimdir. İsmi "Gare di fondo" yani "mesafe yarışları" deyiminden gelen bu yarışlar, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor. 

#

21 Eki 2016 - 13:07 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.