GÜBRETAŞ, kadın çiftçileri buluşturdu

GÜBRETAŞ, bu yıl 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ile 16 Ekim Dünya Tarım ve Gıda Günü’nü ortak bir etkinlikte kutlamak amacıyla tarımsal üretimde e...

GÜBRETAŞ, bu yıl 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ile 16 Ekim Dünya Tarım ve Gıda Günü’nü ortak bir etkinlikte kutlamak amacıyla tarımsal üretimde etkin olan kadın çiftçileri Manisa’nın Soma ilçesinde buluşturdu. Tarımda kadının önemine dikkat çekmek, kadın çiftçileri üretim konusunda bilinçlendirmek ve gelişimlerini sağlamanın hedeflendiği toplantıya 100’e yakın üretici ve ziraat mühendisi katıldı.

 

“2,5 MİLYON KADIN ÇİFTÇİ BULUNUYOR”

Programa GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek, Bölge Müdürü Hasan Altas ile bölgedeki tarım kredi yöneticileri, kadın çiftçiler ve kadın ziraat mühendisleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından toplantıda konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanlardan birinin tarım olduğuna işaret etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre Türkiye’de 2,5 milyon civarında çiftçiden yaklaşık 350 bininin kadın çiftçi olduğunu belirtti.

 

“TOPRAĞA TOHUM VE SEVGİ EKİLMELİ”

Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla GÜBRETAŞ olarak, iyi tarım uygulamalarının anlatıldığı eğitim toplantıları düzenlediklerini vurgulayan Genel Müdür Yumaklı, “Toprağa sadece tohum, gübre veya su değil; aynı zamanda sevgi, bilgi birikimi ve bilinç de eklendiği takdirde toprağın bereketi ve verimi artacaktır. Kadınların sevgi dolu yüreği ve yorulmak bilmeyen azimleri bunu kolayca başarabilir” dedi.

 

“EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Ailenin içinde önemli yeri olan kadınların tarım konusunda eğitimine özel önem verdiklerini dile getiren Yumaklı, kadın çiftçileri tarımsal üretim konusunda bilinçlendirmek ve desteklemek amacıyla bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi. Bilinçli tarım için toprak analizinin önemine de değinen İbrahim Yumaklı, tarımda verimlilik ve kalite artışı için bilginin gücünü kullanmak gerektiğini ifade etti.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Toplantıda ayrıca bölgede tarımla uğraşan örnek çiftçilerden Mahmure Özerdem de katılımcılarla tecrübelerini ve düşüncelerini paylaştı. Oturumun son bölümünde ise tarım alanındaki kadınlara yönelik ödüller verildi. Yılın Kadın Çiftçisi ödülü Halide Soydan’a verilirken, Yılın Kadın Ziraat Mühendisi ödülü Merve Şayakçı’ya ve Yılın Kadın Yöneticisi ödülü ise Soma Tarım Kredi Müdiresi Vesile Yağmur’a takdim edildi.

#

18 Eki 2017 - 15:14 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.