Gün: Hukuk sistemi güçten yana yön değiştiriyor

30 Mart-6 Nisan arasında kutlanan Avukatlar Haftası nedeniyle Kocaeli Barosu bir söyleşi programına ev sahipliği yaptı. Av. Mehmet Gün’ün konuşmacı o...

30 Mart-6 Nisan arasında kutlanan Avukatlar Haftası nedeniyle Kocaeli Barosu bir söyleşi programına ev sahipliği yaptı. Av. Mehmet Gün’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşide ‘Bozkırdan Dünyaya Avukat Olmak’ adlı kitabının bölümleri hakkında bilgiler verdi. Gün ayrıca Türkiye’de yargı bağımsızlığının daraltıldığını söyledi.

 

ÜÇ KONU ÜZERİNDE DURDU

Mehmet Gün gerçekleştirdiği söyleşide kitabından bahsederek şunları kaydetti: “Kitabın ilk bölümünde, avukatların zor şartlar altında kalmaları durumunda bile mücadele ve iyi niyetle çalışarak başarılı olabileceğini ortaya koyduk. İkinci bölüm ise avukatların gelişimi ile ilgiliydi. Avukatlar belli bir çalışma alanı seçerek bu alan üzerinde kendini geliştirmeli ve uzmanlaşmalıdır. Avukat bir yandan kendini yenilerken müvekkillerine nasıl faydalı olabileceği konular üzerinde de çalışmalar yapmalıdır.”

 

TÜRKİYE'NİN SORUNLARI

Kitabının son bölümünde ise hukuki anlamda karşılaştığı sıkıntılara dikkat çeken Gün, “Türkiye’de gerçek anlamda yargı bağısızlığı kalmadı. Hukuk sistemi kim güçlü ise güçlüden yana yön değiştiriyor. Güçlüden yana hareket eden hukuk sisteminin bağısız olduğunu söylemek de mümkün değil. Yüksek yargı da tam manası ile bağımsız değil. Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay’da da durum böyle. Yüksek yargıda yargıçların adi suçlar işlediğinde onların yargılanmasına karar verecek organ yine kendileridir. Böyle bir durumun olduğu yerde ise yargı bağımsızlığının olduğunu söylemek mümkün değildir” diye konuştu. Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

09 Nis 2015 - 15:18 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.