Günesen: Sağlıkta yaşanan sorunlardan biz sorumlu değiliz

Kocaeli Tabip Odası tarafından dün Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konulu panel düzenlendi.Türk Tab...

Kocaeli Tabip Odası tarafından dün Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konulu panel düzenlendi.

Türk Tabipler Birliği’ne bağlı Kocaeli Tabip Odası dün Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konulu konferans düzenledi. Panele Kocaeli Tabip Odası Başkanı Cüneyd Kürkçügil ile çok sayıda sağlık çalışanı ve hekim katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Kocaeli Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özcan Günesen ve Psikiyatri Derneği Yönetim Kurul Üyesi Prof. Dr. Tamer Eker katıldı.

“SORUMLU BİZ DEĞİLİZ”
Hekimler ve sağlık çalışanlarının şiddet karşısında örgütlenilmesi gerektiğini vurgulayan Günesen, “Sağlıkta yaşanan sorunlar karşısında insanlar bizleri sorumlu tutuyor, biz sorumlu değiliz. Toplumda bu kadar sağlık sorunu varken bunların tek sorumlusu hekimler olarak gösteriliyor. Trafik kazalarının, hava kirliliğinin, hastane olumsuz şartlarının sorumlusu biz değiliz. Bu konuda bize şiddet uygulanması yanlış ve şiddete karşı örgütlenmeliyiz” dedi.

SİSTEM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Hekimlere yönelik yapılan saldırganlığın otoriteye ve sisteme yönelik bir saldırganlık olduğunu savunan Psikiyatri Derneği Yönetim Kurul Üyesi Prof. Dr. Tamer Eker ise “Hekime yönelik bir şiddet sözün bittiği andır. Pek çok devlet hekime yönelik saldırganlık nedeniyle çok katı uygulamalara gitmiştir. Şiddet konusunda hekimler yalnız bırakılmaktadır. Bu yalnızlık örgütlenmeyle giderilmeli ve önlem olarak top yekun sistem gözden geçirilmelidir” dedi.

#

15 Mar 2011 - 16:49 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.