Güzeloğlu, eğitim konusunda bilgilendirdi

KOTO Mayıs ayı meclis toplantısı, Burhan Kasım toplantı salonunda, Akın Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Kocaeli Valisi Hasan Basr...

KOTO Mayıs ayı meclis toplantısı, Burhan Kasım toplantı salonunda, Akın Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri yer aldı. Bu ayki meclis toplantısında Nisan ayı toplantısının zaptı görüşülüp onaya sunuldu, aylık faaliyet raporları genel kurula sunuldu ve 2017 yılı gider bütçesi fasıllar arası aktarma konusu görüşüldü ve onaya sunuldu. Gerçekleştirilen Mayıs ayı meclisinde Nisan ayında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin sunumlar meclis üyelerine aktarıldı.

 

ELİNİ TAŞIN ALTINDAN KALDIRMADI

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantıda ilk konuşan Meclis Başkanı Akın Doğan oldu. Doğan “Hepinizi şahım ve Kocaeli ticaret odası olarak selamlıyorum. Kocaeli ticaret odasının aylık olağan meclis toplantısına katılan Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na teşekkür ediyorum. Özellikle hain darbe girişiminden sonra koordinasyon ve eğitim sağlık, sağlık alanlarında ilimize vizyon kazandırmıştır ve elini taşın altından kaldırmayan bir valimiz var” ifadelerini kullandı.

 

BAŞARI GELİŞTİRİLEBİLİR

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise daha sonra kürsüye konuşma yapması için davet edildi. 120 yıllık kuruluş geçmişiyle, Kocaeli Ticaret Odasıyla olmaktan gurur duyduğunu belirten Güzeloğlu “Görev sıramız içerisinde KOTO olarak kurumsal kimliğinin üyeleri ile sınırlı olmadığını ve eğitim dahil özel projelerle buluşmaktan mutluluk duyduğu belirtmek isterim. Bir kentin ve kurumun yönetiminde uyum içerisinde birbirinin tamamlaması gerekir. Benim öncelik verdiğin uyum ve birlikteliktir. Özelde bugün Ticaret Odamıza teşekkür ediyorum çok anlamlı kazanımlar elde ettik. Kalıcı olmasına izin verdik. Kişisel ve anlık ve iniş çıkışlar kalıcı olmayan notlardır, başarı olacaksa geliştirilebilir ve geleceğe aktarılır olmaktadır bir firmanın başarılı olması budur ”dedi.

 

546 MİLYON YATIRIM YAPILDI

“Tüketim noktasında tüketim pazarının iyi bir müşterisi olmamalıyız” diyen Güzeloğlu, her firmanın kurum bazında nasıl değişeceğini ve gelecekte yer alıp almayacağını belirlemesi gerektiğinin altını çizdi. Bu geleceğe dair varlık konusunun ise ticari kurumların belirlemesi gereken en önemli unsurlardan biri olduğunu aktardı.  Vali Güzeloğlu Kocaeli’nde yapılan eğitim ve öğretim yatırımlarına dair sunum gerçekleştirdi. O sunumda en dikkat çeken detay ise,  okullarda toplam 546 Milyon 550 bin yatırım yapıldığı ve son 3 yılda 45 Milyon onarım maliyeti gerçekleştirildiği bilgisi oldu.  Güeloğlu ayrıca 207 yılı için 110 Milyon TL yatırım yapılacağı bilgisini verdi. Kocaeli’nin de son dört yılda okullaşma oranları ile Türkiye genelinde birinci olduğu bilgisi de yer aldı.

 

BANKADA 4 MİLYON TL VAR

Güzeloğlu’nun sunumunun ardından toplantıda Nisan ayı gelir-giderleri ile ilgili bilgi veren Hesapları inceleme komisyonu başkanı Mehmet Özkum, “Nisan ayı itibariyle bankalarda 4 Milyon 420 bin TL mevduat var. Nisan ayı gelirimiz 566 bin 528 TL, 601 bin TL’de giderimiz var. 4 aylık dönemde alacaklarımızın yüzde 24’ü tahsil edilmiş, yüzde 23 giderimiz kullanılmıştır. Usule uygundur” dedi. Nisan ayı mizanı oy çokluğuyla kabul edildi.

meclis-(1).jpg

BİZE BEDDUA EDİYORLAR

Toplantı sonunda konuşan meclis üyesi Yusuf Erenkaya,  “Bu kentin bir orkestra olması için sadece eğitimde değil, sağlık, spor gibi alanlarda da lider olmamız lazım. Kentte tramvay adı altında travma yaşanıyor. Bize trafik ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Bize bunun geri dönüşü olmadı. Biz ne düşünüyoruz, Hiçbir şey düşünülmemiş. Bizlerin çoğu küçük esnaf. Bize beddua ediyorlar. Kentte hiçbir şey pembe değil. Görevimizin hakkını verelim yürüyüş yolunda dimdik yürüyelim” dedi.

 

MECLİSTE KİMSE KALMADI

Mütevelli Heyetinin toplandığı sırada, meclis üyelerinin Cuma namazına gitemesi sebebiyle çoğunluk toplanamadı heyet görüşmeyi sağlayamadı. Mütevelli heyetinin toplandığı sırada mecliste çok az üyenin kalması sebebiyle heyet toplanamadı ve görüşme sağlanmadı. Serkan BORLAK

#

26 May 2017 - 13:21 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

remzi - nasıl birincilik nerde açıklanmış hangi eğitim branşında birincilik bu anlaşılmadı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 13:21