Fırıncılardan 3 metrelik ekmek

Kocaeli Fırıncılar Odası'nın bu yıl 6'ncısını düzenlediği Bilgilendirme ve Dayanışma yemeği önceki akşam Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Oda...

Kocaeli Fırıncılar Odası'nın bu yıl 6'ncısını düzenlediği Bilgilendirme ve Dayanışma yemeği önceki akşam Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Oda Başkanı Ali Sarı ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki programa SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Fırıncılar Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, SP İzmit İlçe Başkanı Zafer Mutlu, esnaf odası başkanları ve davetliler katıldı.

 

“ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Açılış konuşmasını yapan Ali Sarı, "Ekmek davasının adını icra ediyoruz. Alın terinin, aşın başı ekmektir. Uygun rekabet koşullarında, kaliteden taviz vermeden ve teknolojik gelişmeleri takip ederek ülkemizde örnek çalışmalara imza atmaktayız. Temsil ettiğimiz bu sektörün sadece ekmek zammı ile gündemde olmasını istemiyoruz. Kalite ve hijyendeki sorunların da çözümünü ele alıyoruz. Ekmek zammıyla gündeme gelmek istemiyoruz. Sektör içerisinde yaşanan sorunları herkesin bilmesi gerekiyor. Sorunlarımızın çözümü noktasında adım atılmalıdır" dedi. 

 

“HİJYEN EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN TEK İL”

Ardından söz alan Halil İbrahim Balcı ise Türkiye'de hijyen eğitimini tamamlayan tek ilin Kocaeli olduğunu söyleyerek, "Diğer illerde başlattığımız çalışmalar daha tamamlanmadı. Bu yönden Kocaeli teşekkürü hak ediyor. Meslekte yaşanan sorunların çözümü noktasında çalışıyoruz. Ekmek fiyatlarını ön planda tutmadık. Her zaman önce hijyen ve sağlık dedik. Her zaman esnafımızın ayakta duracak fiyatlarını istedik. Fırınlarda israf edilen ekmek oranının yüzde 51’den yüzde 20’ye indirilmesi gerekiyor. Bu sayede ekmek israfı 2 milyon daha aşağı düşürülmüş olacaktır” şeklinde konuştu.

 

3 METRELİK EKMEK YAPTILAR

Programın ilerleyen kısımlarında Ali Sarı, protokol üyelerine Fırıncılar Odası tarafından yapılan özel ekmekler takdim etti. Daha sonra ise Kocaeli Fırıncılar Odası üyelerinin Gebze'de yaptığı 3 metre, 75 kilodan oluşan ekmek, protokol üyelerine sunuldu. Protokol, ekmeği birlikte keserek tadına baktı. Fırıncılar Odası'nın 3 metrelik ekmek ile Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağı da öğrenildi.

 

EKMEK 300 KİŞİLİK

Şimdiye kadar en uzun ekmek boyunun 1.90’a kadar çıkarıldığı belirtilirken Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmayı hak eden ve Gebze Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz’ın fırınında yapılan 3 metre boyundaki ekmeğin yapımında bir çuval un kullanıldı. 300 kişilik ekmekte kullanılan malzemeler içerisinde bir buçuk litre su, 10 kilogram ekşi maya da var. Serkan BORLAK

25 Ocak 2015 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR