Ekmek, bebe bisküvisi gibi tahıl ürünleri yiyen çocuklarda çölyak hastalığı riski artıyor!

Yeni bir çalışma iki yaşından önce glutenle beslenen çocuklarda çölyak hastalığı riskinin arttığını gösteriyor. Araştırmacılar riskin genetiğe bağlı...

Yeni bir çalışma iki yaşından önce glutenle beslenen çocuklarda çölyak hastalığı riskinin arttığını gösteriyor. Araştırmacılar riskin genetiğe bağlı olduğuna işaret ediyor ve genetik yatkınlığı olan bazı çocuklarda neden hastalığın geliştiğinin ana nedenlerinden birini bulduklarını belirtiyorlar. Görünen o ki aldığı gluten miktarı çocukta hastalığın gelişmesi üzerinde etkili.

 

Klinik Gastroentoroloji ve Hepatoloji dergisinde yayınlanan bu çalışmaya göre genetik risk faktörü olan çocuklarda erken yaşta glutene maruz kalmanın denetlenmesi gerekiyor. Aynı zamanda çocuk beslenmesi konusu ele alınırken bu faktörün de göz önüne alınması gerekir.

 

Özet çeviri: Nurçin Çağlar

Sağlıklı Yaşıyoruz

Kaynak: http://www.emaxhealth.com/12410/celiac-disease-risk-rises-infants-exposed-gluten


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR