Lezzetin yeni adresi: Kasap’ın Mutfağı

Açıldığı günden bu yana kentin en uğrak mekanlarından biri olan Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde önceki gün önemli bir açılış gerçekleşti. Merke...

Açıldığı günden bu yana kentin en uğrak mekanlarından biri olan Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde önceki gün önemli bir açılış gerçekleşti. Merkezde bir süredir konsepti hazırlanan Kasap’ın Mutfağı adlı iş yerinin açılışı son derece görkemli bir şekilde yapıldı. Yeni bir marka yaratmak isteyen mekan sahibi Serkan Yeşildağ, sektördeki ilk adımını Başiskele’de açtığı Yeşildağlar Et ile atmıştı.

 

ÜRETİM TESİSİ DE KURDULAR

1993 yılından beri İzmit’te besicilikle uğraşan Yeşildağ, etin üretim aşamasında oldukça iddialı. Açılış töreninde konuşan Serkan Yeşildağ, “Yaptığımız çalışmaların yanında zaman içinde beslediğimiz hayvanları mezbahalarda kesip toptan olarak market, restoran ve kasaplara vermeye başladık. 2007 yılında perakende işine girdik ve butik kasap dükkanımızı açtık. Sonra da köfte, salam, sucuk ve sosisi kendimiz yapmak için imalathane kurduk” dedi.

 

KASAP’IN MUTFAĞI AÇILDI

Eski restoranlarında müşterilerine hem kasap hizmeti hem yemek tarifi verdiklerini anlatan Serkan Yeşildağ, “Müşterilere bizden aldıkları eti nasıl pişireceklerini anlatıyordum. Yeni restoranın adı da buradan doğdu” diye konuştu. Oldukça geniş bir menüye sahip olan Kasap’ın Mutfağı’nın hedef kitlesi öncelikli olarak iş insanları. Bununla birlikte ailelerin de keyifli zaman geçireceği bir mekan olarak tasarlandı.

 

4 MİLYONLUK YATIRIM

Yeni restoran için 4 milyon liralık yatırım yapan Yeşildağ, Kasap’ın Mutfağı’nda 544 metrekarelik alanın 150 metrekaresi mutfağa ayrıldı. 11 mutfak çalışanı, 12 garson ve diğer sorumlularla birlikte 35 kişilik personel ile hizmet veren restoranda bir kasapta olması gereken her şey var. Bu arada Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin kurucusu Cengiz Kavan’dan merkezde alkollü içecek hizmetinin verildiği bir restoran açmaları yönünde teklif alan Serkan Yeşildağ, bar hizmetine de yer verdiklerini belirtti.

 

ÜRÜNLER DE SATILIYOR

Yeşildağ, menüde sundukları tatlı ve ekmekleri kendilerinin ürettiğini vurguladı. Et ve tatlı için paket satışlarının da bulunduğunu kaydeden Yeşildağ, “Mutfağımız müşterilerimize açık. Her şeyi onların gözleri önünde yapıyoruz. İmalathanemizi önümüzdeki bir yıl içinde büyütmeyi hedefliyoruz. Markamız altında üretilen ürünleri profesyonel satıcılarla buluşturmak istiyoruz” dedi. Öte yandan Kasap’ın Mutfağı’nda çocuklar unutulmadı. Küçükler için hazırlanan özel pamuk şekerler küçüklere ikram ediliyor. Buket SEZER

kas2.jpg

kas3.jpg

kas4.jpg

13 Ekim 2015 Kocaeli- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR