“Halk oyunları çok kültürlü şehrimizdeki ayağı”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Derneği Başkanı Özkan Göçenler ve yönetimini makamında konuk etti. H...

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Derneği Başkanı Özkan Göçenler ve yönetimini makamında konuk etti. Hayatın her alanında hizmet üretip, hemşerilerinin yaşantısını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Yarınlar için kalıcı eserler vermeye gayret ediyoruz. Kalıcı eserler, sadece bugünlere değil gelecek nesillere de hizmet ederler. Kültür merkezleri, toplumların ortak kültür sermayesini paylaşmayı sağlayan, kültürel ve düşünsel birikimini koruyarak yarınlara taşımasına hizmet eden çok amaçlı kalıcı hizmetlerdendir. Bugünkü hayatı kolaylaştıran, güzelleştiren ve keyifli kılan kültür merkezleri aynı zamanda geleceği şekillendiren mekânlardandır” dedi.

 

“YENİ HİZMET MEKANLARI KAZANDIRIYORUZ”

Geleceği barış ve dostlukla yoğurmak için hayatın her alanında hizmet vererek yeni hizmet mekânları kazandırmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin şu an gerçekleştirdiği halk oyunları, hayatımızda kendisini fazlasıyla göstermektedir. Bölgedeki herhangi bir etnik unsurun halk oyunlarında kendi milli kültürünün izlerinin yanı sıra bölgedeki diğer grupların da etkisi kendisini hissettirir. Balkanlar’daki çok kültürlü yapının ülkemizde ve şehrimizde devamının en önemli ayağı halk oyunlarıdır. Gerek Trakya bölgesi gerekse Balkanlar bu vesileyle şehrimizde yaşayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

#

06 Şub 2016 - 12:55 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.481.791 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.