Ispartalılar “Keşkek Günü”nde bir araya geldiler

    Kocaeli Ispartalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmit Baç Meydanı, Cedit Mahallesi Turan Güneş Caddesi No: 5 adresindeki dernek merkezinde gerçe...

BÜYÜT

 

 

Kocaeli Ispartalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmit Baç Meydanı, Cedit Mahallesi Turan Güneş Caddesi No: 5 adresindeki dernek merkezinde gerçekleştirdiği “Keşkek Günü”nde hemşerileriyle bir araya geldiler. Ispartalılar yöresel ağız tatlarımızdan olan “Keşkek Günü”nde bir araya gelerek hem damak tatlarını tazelemiş oldular hem de sohbet etme imkanı buldular. Kocaeli Ispartalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin Yıldız

“ÖZEL LEZZET

“Keşkek ülkemizin çeşitli yörelerinde farklı malzeme ve usullerle birçok yöremizde yapılmaktadır. Fakat Isparta yöremizde yapılan keşkeğimiz çok özel bir tada sahiptir. Ana malzemesi aşurelik buğday ve etten oluşmaktadır. Et olarak özellikle yöremizde pastırma tabir edilen ve genellikle keçi kaburgasından tuzlanarak kurutulmuş et kullanılır. Aşurelik buğday ve pastırmadan oluşan malzememiz toprak çömlek veya güveç içerisinde odunlu ekmek fırınında yaklaşık beş ila altı saat pişirildikten sonra ağaç kepçeyle dövülerek sıcak olarak servis yapılır. Bu günümüzde bizlerle beraber olan dernek üyelerimize ve bizi yalnız bırakmayan Yıldız Pide çalışanlarına teşekkür ederim” dedi. 

21 Mart 2014 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR