Kırmızı et üretimi azaldı

        Türkiye İstatistik Kurumu, ‘Kırmızı Et Üretimi, I. Çeyrek: Ocak-Mart 2014’ verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde...

BÜYÜT

 

 

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu, ‘Kırmızı Et Üretimi, I. Çeyrek: Ocak-Mart 2014’ verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretiminin 184 bin 975 ton olduğu tahmin edildi.

 

BAYRAMIN ETKİSİ

Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azaldı. Yılın ilk çeyreğinde sığır eti üretimi 163 bin 913 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, ocak-mart döneminde bir önceki döneme göre yüzde 49,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 9,3 azalma gösterdi.

 

KOYUNDA DA AZALMA VAR

Bu yılın ilk çeyreğinde koyun eti üretimi 17 bin 370 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi ocak-mart döneminde bir önceki döneme göre yüzde 49,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 azaldı.

19 Mayıs 2014 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR