Et ve et ürünleri tebliğindeki değişiklik kasaplara anlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 5 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren ‘Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni revize etti. Yeni tebliğ tüketicinin satın...

BÜYÜT

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 5 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren ‘Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni revize etti. Yeni tebliğ tüketicinin satın aldığı birçok et ürününde değişiklik öngörüyor. KOTO ile Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çoğunluk olarak perakendeci olan kasapları ilgilendiren değişikliklerle ilgili seminer düzenleyerek ilgili firmaları bilgilendirdi. KOTO Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Halide Sancar, katılımcılara yapılan değişiklikler ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 

“GEÇİŞ SÜRESİ 1 OCAK 2016’YA KADAR”

Sancar, “Bu tebliğ kapsamındaki ürünlerin üretiminde, mekanik olarak ayrılmış etler kullanılamaz. Tüketiciye, mekanik olarak ayrılmış et satışı yapılamaz. Perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretimi yapılamayacak. Bundan sonra ürün etiketlerinde marka dahil olmak üzere % 100, % 100 dana eti ve % 100 göğüs eti gibi ifadeler kullanılmayacaktır. Piyasaya arz edilen ürünlerle ilgili faaliyet gösteren gıda işletmeleri için geçiş süresi 1 Ocak 2016 tarihine kadardır” bilgisini verdi.

16 Mart 2015 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR