Et, yüzde 70 zamlanıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticiden markete kuzu eti fiyatının yüzde 71,38, dana eti fiyatının da yüzde 6...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticiden markete kuzu eti fiyatının yüzde 71,38, dana eti fiyatının da yüzde 62,17 arttığını belirterek, "Zaman zaman perakende fiyata bakılarak kırmızı ette ithalat sesleri de gündeme geliyor. Et ithalatı için yurt dışına ödediğimiz her döviz, hayvancılığımızda bir adım gerilememize neden oluyor" dedi.

 

FİYATLAR ARTIYOR

Bayraktar, tarım sektöründe yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Son dönemde Türkiye'nin genelinde mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının, hububatı, sebze ve meyveyi olumsuz etkilediğini anlatan Bayraktar, buna bağlı olarak ürün fiyatlarının da arttığını söyledi.

 

HAVA ŞARTLARI

Bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışların, iklim şartlarından değil üretici ile market fiyatları arasındaki büyük farklardan kaynaklandığını vurgulayan Bayraktar, "Hava şartlarından kaynaklı gelişmeler, üretici fiyatlarından çok tüketici fiyatlarına daha fazla yansımış ve ürünlerin sofralara daha pahalı ulaşmasına neden olmuştur" diye konuştu.
 

GEREKÇE YOK

Bahçede fiyatı 1 lira 25 kuruş olan mandalinanın markette 3 lira 18 kuruşa, üretici fiyatı 1 lira 55 kuruş olan kuru soğanın 2 lira 84 kuruşa satıldığını ifade eden Bayraktar, markette 6 lira fiyatla tüketiciye sunulan salatalığın sera çıkış fiyatının ise 2 lira civarında olduğunu, hiçbir gerekçenin aradaki bu farkı makul gösteremeyeceğini söyledi.

30 Ocak 2016 Kocaeli- Ekonomi


kutuyu işaretleyip tamama basın

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR