Diyetisyenlerden uyarı: Günde en az 2 litre su tüketin!

İlimizin önemli diyetisyenlerinden Aslı Tufan Fidan, bugün ilimizde beklenen son 12 yılın en yüksek sıcaklığında vatandaşlarımızın nelere dikkat etmes...

BÜYÜT

İlimizin önemli diyetisyenlerinden Aslı Tufan Fidan, bugün ilimizde beklenen son 12 yılın en yüksek sıcaklığında vatandaşlarımızın nelere dikkat etmesi gerektiğini ve Ramazan boyunca nasıl beslenmemiz gerektiğine ilişkin gazetemiz aracılığıyla tavsiyelerde bulundu
Kocaeli’nin önemli diyetisyen uzmanlarından Aslı Tufan Fidan, bugün ilimizde beklenen son 12 yılın en yüksek sıcaklığında vatandaşlarımızın nelere dikkat etmesi gerektiğini ve ramazan boyunca nasıl beslenmemiz gerektiğine ilişkin tavsiyelerde bulundu. Bugün Kocaeli genelinde son 12 yılın en yüksek sıcaklığı 37 derece olarak hissedilecek. Özellikle oruç tutan vatandaşlar için ise sıcaklık daha etkili olmuş olacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyetisyen Aslı Tufan Fidan; “Vatandaşlarımız sahurda ve iftarda toplamda aralıklı olarak 2 lt su tüketmeliler. Hastalığı olan vatandaşlarımızın ise oruç tutmamasını öneriyorum” dedi.
SAHURDA MUTLAKA KAHVALTI YAPILMALI
Ramazan boyunca iftar ve sahur yapacak vatandaşlarımızın beslenme konusunda dikkat etmeleri gerektiğini iftar vakti aniden hızlı bir şekilde yemek yememelerinin önemli olduğunu belirten Fidan, “Sahur vakitlerinde kesinlikle kahvaltı yapılmalı. Kahvaltıda yumurta, peynir, bolca domates ve salatalık kepek ekmeği ile tüketilmelidir. Mutlaka sahuru tamamlamadan ayran, süt veya kefir içilmeli ve sahurumuzu öyle bitirmeliyiz” dedi.
İFTARA ILIK SU İLE BAŞLAMALIYIZ
Diyetisyen Aslı Tufan Fidan iftar vaktinde ise ,” Öncelikle soğuk su olmamasına dikkat ederek 1-2 bardak ılık su tüketimiyle iftara başlamalıyız. Daha sonra 2-3 adet zeytin ve hurma ile iftara devam etmeliyiz. Sıcak bir çorba ile başladığımız iftara biraz ara verip midemizi dinlendirdikten sonra ana yemeğimize geçebiliriz. Ana yemeğimizde ise zeytinyağlı sebze yemeklerini öncelikle tercih etmeli bunun yanında az miktarda beyaz veya kırmızı et tüketmeliyiz. İftarımızı böyle tamamladıktan sonra ise iki ara öğün programlayarak günümüze devam etmeliyiz. Yaklaşık 1- 1,5 saat sonra ise süt, yoğurt, meyve, sütlü tatlılar veya dondurma ile ara öğünlerimizi tüketebiliriz” dedi.

25 Temmuz 2012 Kocaeli- Gündem


kutuyu işaretleyip tamama basın

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR