CHP’den Minibüsçüler Odası’na ziyaret

CHP’li Haydar Akar ve Selman Yıldırım, Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifleri Oda Başkanı Ali Hacıoğlu’nu ziyaret ettiCHP Kocaeli...

CHP’li Haydar Akar ve Selman Yıldırım, Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifleri Oda Başkanı Ali Hacıoğlu’nu ziyaret etti
CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar ve CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın birlikte ziyaret ettikleri Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifleri Odası başkanlığını ziyaret ettiler. Haydar Akar’a belediye meclislerinde denetim olup olmadığını soran Oda yöneticileri Haydar Akar’dan beklemedikleri bir cevap aldılar. Akar, “Belediye meclislerinden denetim yok. Bir kere kimi kime şikayet edeceksiniz? Kadıyı kime şikayet edeceksiniz. Yargı ele geçirilmiş ve yargı bağımsız değil. Hiçbir savcının, hakimin bu olayları soruşturmaya dava açmaya gücü yetmez ayrıca cesaret dahi edemezler. Hemen sürülürler, yok edilirler” dedi.

KAYA, “ARTIK % 50 OY ALAMAYACAKLARI KESİNDİR”
Esnaf olarak çok zor durumda olduklarını ve kendilerini hükümetin hiçbir şekilde gözetmediğini ileri süren Oda Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, “Esnafız ve mağdur ediliyoruz. 17 ayrı kalemde ücretsiz insan taşıyoruz. Sigorta primlerini tavana çıkardılar. Maliye Bakanı konuşuyor. Bu yasa diyor almak zorundayız diyor ama kendisine bu yasa ayet midir diye sorulduğunda susmayı tercih ediyor. Artık bu milletten % 50 oy almaları diye bir şey söz konusu bile değildir. Ben özürlüden para istemeye, ve 65 yaşın üstündekilerden para istemeye utanırım. Utanıyoruz da ama bu adamlar benim paramla hovardalık yapıp binlerce yüz binlerce kişiyi taşımamı istiyorlar. Ben öğrenci taşıyorum hem de toplam sayısının % 40-/45’i kadar. Ama ben % 18 KDV öderken, diğer öğrenci servisleri % 8 KDV ödüyorlar. Bu nasıl haksızlıktır anlatsınlar. Benim zararımı kim karşılayacak. Oy toplamak için bizi kullanıyorlar. Bir tarafı kutra diğer tarafı batın yok böyle bir şey” şeklinde konuştu.

AKAR: “OĞLU BEDAVA YÜK TAŞIYOR
Minibüsçülerin şikayetlerini dinleyen Haydar Akar, “Bakın bakalım başbakanın oğlu gemiciğiyle bedava yük taşıyor mu? Asla ve zinhar taşımaz. Bunların derdi oy toplamak için siz ve sizin gibilerini kullanmak. Siz bu durumda araçlarınızı da yenileyemezsiniz. Bunlar halkı yanıltıyorlar. Algı yanıltması var. Türkiye’deki 18 milyon ailenin % 40’ı bin liranın altında geçinmeye zorlandı ve geçinmeye çalışıyor. Hani her şey güllük gülistanlıktı. Yalan koskoca bir yalan. Kuyruklu yalan” dedi.

RAPOR HAZIRLAYACAKLAR
Oda Başkanı Ali Hacıoğlu ve Yardımcısı Mehmet Kaya, en kısa zamanda bir rapor hazırlayarak Milletvekili Haydar Akar’a sunacaklarını ve bunu mecliste dile getirmesini istediklerini belirterek, “Sorunlarımız neredeyse dağlar kadar birikti ama derdimizi kimselere anlatamıyoruz. Madem bizi dinlemeye geldiniz, o zaman sıkıntılarımızı mecliste dile getirmenizi bekliyoruz” dediler.

#

04 Mar 2013 - 09:34 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.481.791 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.