Tavuk sofraların baş tacı

Ancak tavuk satan esnaf, büyük marketlerin yaptıkları kampanyaların kendilerini etkilediğini söylüyor.   Beyaz etler içinde kanatlı hayvan eti kilos...

Ancak tavuk satan esnaf, büyük marketlerin yaptıkları kampanyaların kendilerini etkilediğini söylüyor.

 

Beyaz etler içinde kanatlı hayvan eti kilosu 6 ile 8 lira arasında seyrederken, doğal olarak, sofralarımızın vazgeçilmezi halini alıyor. Kent içerisinde belli noktalarda yoğunlaşan tavukçu dükkanlarının yanı sıra, hiper ve süper marketler ile ilçelerde dağılan tavukçular, işlerinden memnun.

 

HER MEVSİM BULUNABİLİYOR

Tavuk ve piliç eti revaçta olurken, hindi eti de, Kandıra’nın yakınlığı nedeniyle tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Tavuk eti ve balık, özellikle kırmız ete göre çok uygun fiyatlarda satıldığından ve bol miktarda bulunabildiğinden, orta ve dar gelirli ailelerinin de sofralarını süslüyor. Kırmızı et alamayan vatandaş, tavuk etine rağbet gösteriyor.

 

HASAN AYAZ İŞLERDEN MEMNUN

Akçacamii karşısında faaliyet gösteren Doğuş Tavukçuluk’un sahibi Hasan Ayaz, 1983 yılından beri tavukçuluk yaptığını belirtiyor. Aslen Kandıralı olan Ayaz, tavuk etinin sürekli rağbet gördüğünü, bunun bir mevsimi olmadığını, 365 gün tavuk eti bulunabileceğini belirtiyor. Hiper ve süper marketlerin zaman zaman fiyat indirerek, işlerini baltaladığını belirten Ayaz, “Böyle anlarda zorlanıyoruz. Sonuçta biz esnafız. Çevremizde de bol bol market var. Ama bu mesleği seviyoruz ve bırakmıyoruz. Kriz nedeniyle bir durgunluk var, ama önemli değil. Bunu da aşarız” diyor.

 

“YILBAŞININ ÖZELLİĞİ KALMADI”

Bu arada yıllardır yılbaşında bol bol hindi satıldığını, tavuk etinin de bolca tüketildiğini söyleyen Ayaz, “Son zamanlarda öyle aşırı yılbaşı kutlamaları yok. Bu da satışlarda kendini gösteriyor. Yani yılbaşında biraz hareketlenme oluyor, ama bu öyle azami rakamlara ulaşmıyor. Biz de öyle öle hazırlıklar yapmıyoruz” diyor.

 

SON TÜKETİM TARİHİNE DİKKAT!

Tavuk etinde markanın öyle çok önem taşımadığını, ülkemizde tavukçuluğun yaygın ve ilgi gören bir sektör olduğunu belirten Ayaz, tavuk alırken dikkat edilmesi gereken hususları da sıraladı. Ayaz özellikle hijyene önem verilmesi gerektiğini belirterek, esnafın tercih edilmesinin de büyük etken olduğunu belirtti. Sağlıklı ürün için, son kullanım tarihinin önem taşıdığını belirten Ayaz, “Artık büyük cezalar var ve hepimiz çok dikkat ediyoruz. Çok sık yapılan denetimlerden alnımızın akıyla çıkıyoruz. Zaten vatandaş kendi esnafını biliyor ve sürekli müşterilerimiz bize güveniyor” dedi. Hakan YAĞCIOĞLU

13 Aralık 2015 Kocaeli- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR