Pideler kapış kapış gidiyor

On bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayında tezgâhlarda satışı yapılan sıcak pideler vatandaş tarafından kapışılıyor. Kokusuyla cezbeden pi...

BÜYÜT

On bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayında tezgâhlarda satışı yapılan sıcak pideler vatandaş tarafından kapışılıyor. Kokusuyla cezbeden pideler, lezzetiyle de Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında
İftar saati yaklaştığında pide fırınlarının önünde uzun kuyruklar oluşurken, herkes evine hem sıcak hem de lezzetli pideleri götürebilmek için çaba sarf ediyor. Özellikle iftara yakın zamanda neredeyse izdiham yaşandığını belirten Başak Fırın çalışanlarından Murat Aloğlu, “Aslında geçtiğimiz yılları göz önüne alıp karşılaştırma yaptığımız zaman hem pide hem de ekmek satışlarında düşüş olduğunu söyleyebilirim. Ramazanın yaza gelmesi, okulların tatil olup, vatandaşın tatile gitmesi işimizi olumsuz etkiledi. Ancak Ramazan ayının kendine has yoğunluğunu yaşıyoruz” dedi.

GÜNDE 10 BİN PİDE 10 BİN EKMEK
Günde ortalama bin adet pide ile bin adet ekmek çıkardıklarını söyleyen Aloğlu, “Neredeyse her gün çıkan ekmeğimiz ve pidemiz bitiyor, bazen de ekmeğin yetmeyeceği endişesini yaşıyoruz” diye konuştu. Müşterilerin isteklerini de dikkate alarak ekmek çıkardıklarını belirten Aloğlu, Ramazana özel içli pidelerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda içli pide de yaptıklarını söyleyen Aloğlu fiyatların da buna göre belirlendiğini bildirdi.

RAMAZANDAN SONRA ZAM VAR
Ramazan ayından sonra ekmeğe 10 kuruş zam geleceğini belirten Aloğlu, “Dört yıldan beri ekmeğe zam gelmiyor. Buna karşılık un fiyatları sürekli artıyor. Doğalgazı, elektriği bunun içine katmıyorum bile” dedi. Serbest piyasayı eleştirerek herkesin kendi işini yapması gerektiğini ifade eden Aloğlu, “Ben isterim ki herkes kendi işini yapsın. Bu gün bakıyoruz bazı fırınlar kola bile satıyor. Biz müşterilerin isteği doğrultusunda tatlı, kuru pasta gibi ürünler satmaya başladık. Bana göre unla yapılan her ürün fırınlarda satılmalı” ifadelerini kullandı.

REKABET KALİTEYLE YAPILMALI
Her meslekte olduğu gibi fırıncılıkta da rekabetin fiyatla değil kaliteyle yapılması gerektiğini belirten Aloğlu, “Kıyıda köşede kalmış küçük dükkânlar bu işin onurunu zedeliyor. Fiyat artışı ancak kaliteyi düşürüyor. Çalışanın parasını vermeyen dükkân sahipleri ekmeğe zam yapmak istiyor. Fırıncılar arasındaki bu düzensiz rekabet doğru düzgün zam yapılmasını da engelliyor. Gelirlerimiz de giderlerimizi karşılamadığı için bizlerde ekstra işler yapmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

15 Ağustos 2011 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR