Halkoyunları ekipleri şampiyonada ter döktü

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF)’un düzenlediği geleneksel Gençlik Merkezleri arası 19-24 Yaş Türkiye Şampiyonası önceki gün Atatürk Kapalı S...

Halkoyunları ekipleri şampiyonada ter döktü
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF)’un düzenlediği geleneksel Gençlik Merkezleri arası 19-24 Yaş Türkiye Şampiyonası önceki gün Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Muğla, Trabzon, Gaziantep, Muş, Kırıkkale, Bolu, İstanbul, Sivas, Çankırı, Kilis, Kırşehir, Siirt, Kahramanmaraş olmak üzere 13 şehrin gençlik merkezlerinin katılım gösterdiği şampiyonaya Eskişehir Gençlik Merkezi ise listede adı olmasına rağmen katılım gösteremedi.

 

“BİN BİR ÇEŞİT RENK SERGİLENİYOR”

Şampiyonada açılış konuşmasını Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yaptı. Çintimar, “Ülkemin bin bir çeşit rengini burada sergilemekten onur duyduğumu ifade ediyorum. Türk milletinin özünü yansıtan bu renklerin ülkenin her yerinde olduğu gibi Kocaeli’de de sergilenmesi önemli bir durum arz etmektedir” dedi.

 

“AMATÖR SPORLARA İLGİ GÖSTERİLMİYOR”

Geçmişi yaşatmak asli görevimizdir diyerek sözlerini sürdüren Çintimar, “Gönül isterdi ki bugün bu organizasyon tıklım tıklım seyirciyle izlensin. Ancak ülkenin her köşesinde olduğu gibi amatör organizasyonlara çok fazla özen gösterilmiyor” sözleri ile amatör spor dalları konusunda eleştirilerde bulundu.

 

“VAR GÜÇLE ÇALIŞIYORUZ”

Çintimar’ın ardından söz alan THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ise şampiyonada emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, “Bizlere güç vermenizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu kadar sevgi bir kültür, bu kadar sevgi bir giysi, bu kadar sevgi bir enstrümantal hiçbir yerde yok. Bizlere miras bırakılan emaneti torunlarımıza bırakacağımız bu kültürü Türkiye’nin dört bir yanında yaşatmak için federasyon olarak var güçle çalışıyoruz” dedi.


“İŞTE AÇILIM BURADA”

Ozanoğlu, “Türkiye’de açılım politikası var. Bu gençler doğu-batı, kuzey-güney el ele, kol kola olarak zaten açılımı gerçekleştirmişler. İşte açılım buradadır” sözleri ile Kürt Açılımına da değindi. Konuşmaların ardından sahneye çıkan gençlik merkezlerinin halk oyunları ekipleri performanslarını sergiledi. Hilal GÜDÜCÜ

untitled-1-005.jpg

#

13 Ara 2014 - 16:22 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.